rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Románia a harmadik legkisebb befolyással rendelkező állam az EU-ban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Gazdasági szempontból Románia a második leggyengébb ország az EU-ban Görögország után, és ugyanakkor egyike a legkevésbé befolyásos államoknak Európában, míg a legnagyobb befolyással rendelkező állam Németország, derül ki az Ipsos European Pulse piackutató felméréséből.


Tizenkét európai állam állampolgárainak 38 százaléka úgy gondolja, hogy az Európai Unióban a leggyengébb gazdasága Görögországnak van, a második helyen pedig Románia áll 10 százalékkal, a harmadik helyen Bulgária és Litvánia osztozik 4-4 százalékkal, áll az Ipsos Research közleményében.

A felmérés szerint ugyanakkor Románia a harmadik legkisebb befolyással rendelkező állam az EU-ban (a válaszadók 7 százaléka állítva ezt), Málta (10 százalék) és Görögország (8 százalék) után. A sorban Horvátország következik 5 százalékkal, Észtország 3 százalékkal, Bulgária 3 százalékkal és Magyarország 2 százalékkal. Horvátország 2013-ban lépett be az Unióba.
 

A válaszadók kétharmada gondolja úgy, hogy a legbefolyásosabb ország Európában Németország, a második helyen pedig messze lemaradva Nagy-Britannia áll 7 százalékkal.

Az európaiak 60 százaléka véli úgy, hogy Németországnak van a legerősebb gazdasága Európában, majd Nagy-Britannia következik 7 százalékkal, Svédország 4 százalékkal és Luxemburg 3 százalékkal.

A felmérés a 2014. március 4–18. közötti időszakban készült 12 európai állam 9.333 állampolgárának megkérdezésével.

A piackutatásra szakosodott francia Ipsos csoport 86 országban tevékenykedik.

erdely.ma / e-nepujsag.ro / Mediafax

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek