rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Tánczos: 83,7 millió euró a PNRR-n keresztül nagy méretű hulladékokat gyűjtő központok országos hálózatára

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A környezetvédelmi tárca a helyi önkormányzatok támogatása érdekében az országos helyreállítási terven (PNRR) keresztül 83,7 millió eurót különített el önkéntes alapon működő integrált szelektív gyűjtőközpontok építésére - jelentette be szerdán Tánczos Barna szakminiszter.


'Az építési hulladék megfelelő tárolása és újrahasznosítása az egyik legnagyobb kihívást jelenti a nagyvárosok számára. (...) Szerdán azoknak az önkormányzatoknak a képviselőivel egyeztettünk, ahol ezek a gyűjtőközpontok épülnek majd. 15 ilyen központ építését finanszírozzuk, kettő Bukarest-Ilfov régióban, a többi pedig az ország nagyvárosaiban épülhet, a gyűjtőhálózatot pedig több mint 500 gyűjtőközpont egészíti majd ki a kisebb településeken' - írta Facebook-oldalán a miniszter.

Tánczos szerint a cél az, hogy legyenek olyan gyűjtőhelyek, ahová a lakosság elviheti azt a hulladékot, amelyet nem szállítanak el a szolgáltatók. Ezekben a központokban elkülönítve lehet majd tárolni az építési hulladékot, régi bútorokat, biológiailag lebomló hulladékokat, veszélyes hulladékokat, használt gumiabroncsokat. Ezenkívül a nagy gyűjtőplatformokat olyan berendezésekkel látják el, amelyek előkészítik a nagyméretű hulladékok hasznosítását és értékesítését.

A miniszter rámutatott: a szerdai megbeszélés következtetése, hogy az önkormányzatok keresik a megoldásokat, és több helyen már megkezdték a gyűjtőközpontok építésének előkészítését. Hamarosan véglegesítik a finanszírozási útmutatót és kiírják a pályázati felhívást is - tette hozzá.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek