k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Debrecenben is bemutatják a Shakespeare árnyékában regényt és filmet

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai Walter Übelhart történelmi regénye (Shakespeare árnyékában) és az abból készült film az első perctől lebilincseli az olvasót, a nézőt. A választott téma és a két idősíkon futó cselekmény révén alámerülünk az idő folyosóin, a 400 évvel ezelőtti korba, amikor a történelem árnyékából egy nagybányai szereplő bontakozik ki, aki szeretett észrevétlen maradni: Johannes Banfi Hunyades.


Apja, Bánfihunyadi Mogyoró Benedek 1595–1603 között a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke volt. Hősünk a Schola Rivulinában végezte tanulmányait, ahol idegen nyelveket tanult, többek között az angolt is, majd megfordult a londoni előkelő körökben, úgy tűnik, hogy közel állt a nagy William Shakespeare-hez, akinek vélhetően nem csak idővel híressé vált témákat javasolt, de még szövegeket is felajánlott, miközben úgy döntött, hogy a kilétét homály fedje.

A Partium Házban (Debrecen, Piac utca 81.) szeptember 27-én, 17 órától kezdődő könyvbemutatón a szerzővel, Walter Übelharttal Szaffkó Péter irodalomtörténész beszélget. Az est zenei közreműködője Pless Attila zongoraművész.

A 19 órakor kezdődő filmvetítés és az azt követő közönségtalálkozó az Apolló moziban (Debrecen, Miklós utca 1.) ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött! A filmvetítést követően Dr. Váró Kata Anna filmesztéta, egyetemi oktató Tárkányi Jánossal, a film rendezőjével beszélget.

(partiumhaz.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek