no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagybányai Pénzverde Őrei - Az időutazók

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai Pénzverde városunk történetének egyik jelképe. A Németh László Elméleti Líceum 5. osztályos diákjai örökbe fogadták a műemléket az “Örökségünk őrei - Fogadjatok örökbe egy műemléket” helytörténeti vetélkedő keretén belül.


Ezt minél szélesebb közönséggel szeretnék megismertetni. Időutazóknak nevezték magukat. A csapatot 6 érdeklődő, aktív és kalandvágyó diák alkotja, név szerint: Szőlősy-Moga Eszter, Veres Tekla, Szabó Dominik, Nagy-Jenei Detre, Kalamár Ede és Tatár Ákos.

Október óta aktívan népszerűsítik az épületet, bemutatva a pénzverde történetét, helytörténészekkel beszélgetnek, versenyt szerveznek és igyekeznek érdekes információkat gyűjteni, amit lelkesen megosztanak a közösségi oldalakon.

2022. november 23-án, a Pénzverde konferencia termében került megszervezésre egy „Kiállítás és Történelmi bemutató a Pénzverdéről”. Az Időutazók kellemes hangulatban kezdték műsorukat Jenei Ádámmal és Vas Gál Péterrel, akik hangulatos gitárzenével üdvözölték a szép számban megjelenő közönséget. Magyar és román nyelven zajló történelmi bemutatóval és rajzkiállítással készültek a gyermekek, bányász történetekkel fűszerezték műsorukat, ezenkívül egy interaktív kvízt is készítettek. A kvíz nyertesei édességcsomagokkal voltak megjutalmazva. A ,,Miért verik a pénzt” iskolai vetélkedő eredményhirdetésére, illetve a díjátadásra is sor került. A délután szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Az érdeklődőket megkérjük, kövessék facebook-oldalukat:

Nagybányai Pénzverde Őrei - Az időutazók.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek