k rmdsz
2024. május 03., péntek Tímea napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A nagybányai HCM nyerte a Bajnokok Trófeáját!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Augusztus 15 – 17 között rendezték meg Nagybányán a Bajnokok Trófeáját. A hat csapat közül a hazaiak bizonyultak a legeredményesebbnek a három napos küzdelem végén, a Nagybányai HCM mindhárom mérkõzését megnyerve elhódította az elsõ ízben kiírt trófeát.


Augusztus 15., péntek: FTC Rail Cargo Hungária Budapest – Juventa Michalovce 40 – 25 (22 – 12). Az eredmény önmagáért beszél.

Nagybányai HCM – RK Krim Mercator Ljubljana 41 – 26 (17 – 12). A hazai lányok “lemosták” a pályáról az egykor szebb napokat látott szlovén bajnokot.

Augusztus 16., szombat: Asztrahanochka – Juventa 41 – 27 (25 – 15). Jobbak voltak az orosz lányok.

Rosztov Don – Krim Ljubljana 33 – 25 (18 – 14). Biztos “doni” gyõzelem.

FTC – Asztrahanochka 38 – 33 (21 – 15). Küzdelmes kis meccs volt.

HCM – Rosztov Don 27 – 23 (13 – 12). Az örömben üröm, hogy Geiger Melinda súlyosan megsérült.

Augusztus 17., vasárnap:

Az 5. helyért: Krim Ljubljana – Juventa Michalovce 28 – 27 (16 – 13). Legalább egy góllal jobbak voltak a szlovén lányok.

A 3. helyért: Rosztov Don – Astrahanochka  35 – 36 (31 – 31; 10 – 15) . Hétméteresek döntöttek az asztrahányi lányok javára.

A következõkben az FTC honlapján megjelenteket közöljük a tornáról.

A nagybányai felkészülési tornán csapatunk második helyen végzett, miután a döntõben két góllal kikapott a hazai együttestõl. Kovacsicz Mónika és Laura Steinbach kisebb sérülés miatt nem lépett pályára vasárnap.

Az eredményhirdetésen három kézilabdázónkat külön is díjazták. A torna legjobb játékosa Nerea Pena, a legjobb balátlövõje Tomori Zsuzsanna, míg legjobb beállója Szamoránsky Piroska lett.

A Nagybánya elleni mérkõzést és a hétvégi tornát két kiváló játékosunk értékelte.

Szamoránsky Piroska: Úgy gondolom, hasznos volt ez a torna a selejtezõre való felkészülésünk szempontjából, hiszen szeptemberben is hasonló iramú mérkõzésekre számíthatunk. Sajnos többen voltak sérültek a csapatból, vagy valamilyen kisebb problémával játszottak. A Nagybánya elleni mérkõzés viszont több szempontból is jó volt. Abszolút csapatként mûködtünk és volt tartásunk. Aki épp pályán volt, kihozta magából a maximumot. Remélem, hogy egy hét múlva a hazai tornánkon vissza tudunk majd vágni a román csapatnak a döntõbeli vereségért.

Tomori Zsuzsanna: Sajnos Móni és Laura sem tudott pályára lépni a döntõben, így nem volt annyi variációs lehetõségünk, mint román ellenfelünknek. Ahhoz képest, ahogy ki tudtunk állni, szerintem nagyon jól megoldottuk a feladatunkat. Katarina nagyon jól védett mögöttünk. Összességében tehát pozitívan értékelem a tornát. Tudjuk, mik voltak a hibáink. Most újabb egy hetünk lesz készülni és csiszolódni a következõ megmérettetésig. Az Elek Gyula Kupán hazai pályán játszunk majd. Bízom benne, hogy ugyanolyan jó hangulat várja majd a csapatokat, mint amilyen Nagybányán volt. Szeretném, ha a következõ vasárnapon mi ünnepelnénk, és a román csapatnak kellene majd kicsit keserûbb szájízzel hazautaznia.

Döntõ

Nagybányai HCM - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-27 (14-13)

A mérkõzés elején inkább az történt, amit az FTC akart, majd a hazaiaknak sikerült elhúzniuk már öt góllal is, de a végén a magyar csapat feljött két gólra, a HCM pedig megnyerte a trófeát.

A torna végeredménye

1. Nagybányai HCM

2. FTC-Rail Cargo Hungaria 

3. Astrahanochka Asztrahány 

4. Rostov Don 

5. RK Krim Mercator Ljubljana 

6. Juventa Michalovce 

Díjazottak

Gólkirálynõ: Mirjeta Bajramoska (26 gól, RK Krim Mercator)

Legjobb kapus: Paula Ungureanu (HCM)

Legjobb védõjátékos: Anastasia Lobach (HCM)

Legjobb játékos: Nerea Pena (FTC- Rail Cargo Hungaria)

Fair Play-díjas: HK Juventa Michalovce

All Star-csapat

Kapus: Paula Ungureanu (HCM)

Balszélsõ: Camilla Herrem (HCM)

Balátlövõ: Tomori Zsuzsanna (FTC- Rail Cargo Hungaria)

Irányító: Ekaterina Ilina (Rostov Don)

Jobbátlövõ: Anna Vyakhireva (Astrahanochka Astrahan)

Jobbszélsõ: Julija Managarova (Rostov Don)

Beálló: Szamoránsky Piroska (FTC- Rail Cargo Hungaria)

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek