k rmdsz
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az RCS & RDS bevette a műsorcsomagjába az M4 Sportot

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Jó hír az erdélyi és partiumi sportbarátoknak: csütörtöktől az RCS & RDS (avagy Digi) kábelszolgáltató kínálatában is megtalálható a magyar közmédia tavaly indított sportcsatornája, az M4 Sport – írja a foter.ro.


Az időzítés vélhetően nem véletlen, hiszen jövő hétvégén az Ausztrál Nagydíjjal kezdetét veszi az idei Forma–1-es szezon, amelynek – gyakorlatilag az összes jelentős világeseménnyel egyetemben – Magyarországon a közmédia birtokolja a sugárzási jogait.

Kérdéses ugyanakkor, hogy alkalmazza-e majd a Digi a geokódolást: mint ismeretes, a jelentős sportesemények sugárzási jogát általában országokra lebontva értékesítik, vagyis egy országban csak egy csatorna sugározhatja őket. Ebből a szempontból a Digi nem zavartatta magát: tavaly, amíg a Forma–1-et az M1, illetve a Duna közvetítette, nem volt kódolás, mint ahogy a 2014-es labdarúgó-világbajnokság idején sem.

A magyar kormány egyébként dolgozik azon, hogy ezt a szabályt megváltoztassák, és tárgyalásokat folytatott a környező országok illetékeseivel, hogy a magyar nyelvterületen magyarul nézhesse minden magyar a sporteseményeket. Ezt a legvehemensebben a román illetékesek ellenezték. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet decemberi ülése után tartott sajtótájékoztatón bejelentette, Magyarország kész megvásárolni a sportesemények sugárzási jogait a Kárpát-medence magyarlakta területeire. Megkeresték az érintett államok médiumait is, hogy kétoldalú megállapodásokat kössenek – jelezte. Magyarország nyitott arra, hogy az ott élő románság románul nézhesse az olimpiát, cserébe például az erdélyi, felvidéki magyarság pedig magyarul nézhesse a közvetítéseket. Ez ügyben is jól állnak, csak Romániával nem sikerült megállapodni, de még egyszer ajánlatot tettek – jelezte.

erdely.ma, aradihirek.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

cotos 2016.03.14 12:38:48
Vegre valahara. Remelem nem fogjak az F1-et kodolni.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek