rmdsz 1
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

BL-negyeddöntős a Nagybányai HCM

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Pont nélkül érkezett ugyan a Bajnokok Ligája csoportkörből, de eddigi hibátlan középdöntős szereplésével a Nagybányai HCM női kézilabdacsapata is bebiztosította helyét a negyeddöntőben.


A matematikai továbbjutást a hétvégi utolsó előtti fordulóban ünnepelte, amikor 38-27-es végeredménnyel valósággal átgázolt a vendég Thüringeren.

A máramarosi alakulat már az első játékrészben kényelmesen meglépett az Eliza Buceschit foglalkoztató németektől, és ezt a folyamatot még Valentina Ardean sérülése sem hátráltatta, hiszen a helyére beálló Ana Maria Tănăsie is halmozta a gólokat. Aurelia Roșca edző még azt a luxust is megengedhette magának, hogy kulcsembereit sorra lehívja pihenni, mert a sokat hibázó vendégek a tartalékosoknak sem tudtak gondot okozni.

Az együttes jelenlegi legnagyobb problémái tehát házon belül akadnak, mivel a helyi önkormányzat immár hivatalosan is megvonta a támogatást a magántulajdonként bejegyzett klubtól. Ezt Cătălin Cherecheș polgármester személyesen jelentette be hétvégi sajtótájékoztatóján, rögtön hozzátéve, hogy a pénzt a városi sportklub felé irányítják.

Mint arról ugyanis korábban beszámoltunk, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség által is vizsgált HCM költségvetését különösen a Minaur férfi bajnokcsapata szenvedte meg – kulcsembereik már távoztak, és csupán egy maroknyi játékos maradt ahhoz, hogy hétről hétre pályára lépjen –, de a női alakulat sorsa is bizonytalanná vált. A helyzet rendezése érdekében a városi sportklub átvenné a két együttest, ám ehhez először rendezniük kell a játékosok fizetését.

Cherecheș elmondása szerint a férfiak felé minden tartozást kiegyenlítettek, és hétfőn előremenőleg is kapnak bért. Nehezményezi ugyanakkor, hogy az illetékesek eddig erről nem egyeztettek a játékosokkal. „Sokat fektettünk a kézilabdába, és nagyon zavar, hogy senki sem beszél az érintettekkel a jövőről, nem történik előrelépés" – magyarázta. Leszögezte, hogy amennyiben az átszerveződés megtörténik, a folytatásban szigorú ügyintézést és ellenőrzést vár adminisztratív téren, de bízik abban, hogy az új rendszer jól működik majd.

Jelezte, amint az önkormányzat hatásköre alá vonja a két csapatot, a HCM játékosa, Alexandro Do Nascimento férje, Patricio Martinez Chavez közvetít majd a női csapat és az önkormányzat között, míg a Minaur felé Ionuț Marta biztosítja a párbeszédet. Cherecheș azt is közölte, hogy amíg a férfi alakulat számára most már csak az élvonalban való bennmaradás lehet a cél, addig a női alakulattal a BL-szereplést biztosító helyekre pályáznak.

Az idei BL-középdöntő ötből öt nyert meccse után a HCM sorozatban másodjára jut a negyeddöntőbe, a középdöntő végső sorrendjét azonban majd csak az utolsó forduló határozza meg. A 17 ponttal listavezető orosz Rosztov Don elsőségét ugyan semmi sem veszélyezteti, de mögötte a nagybányaiakhoz hasonlóan a Larvik és a Ferencváros is 10 pontnál tart.

Utóbbi két együttes épp egymással mérkőzött meg hétvégén: a magyar bajnok 37-31-re kikapott idegenben. Legközelebb a HCM-et fogadja, miközben a norvégok a Rosztov által 38-21-re legyőzött francia Fleury Loiret gárdájához látogatnak.

A másik ágon a Győr 32-26-ra legyőzte a Savehofot, és a záróforduló – bukarestiek elleni – meccse eredményétől függetlenül szintén készülhet a negyeddöntőre.

krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek