k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Búcsú a magyar sporttól a televízióban?

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Médiaszolgálatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megkezdte a tárgyalásokat a nagy országos és kisebb romániai kábeltévé-szolgáltatókkal annak érdekében, hogy a magyar közszolgálati televízió szombaton elinduló új sportcsatornája a határon túliak számára is elérhetővé váljon – tájékoztatta a Krónikát az MTVA sajtóosztálya.


Az M4 Sportra tervezik ugyanis az összes sporttartalmat, így az eddig a DunaTV által közvetített Forma–1, valamint a labdarúgó-Bajnokok Ligája és az Európa Liga is átkerül a legnépszerűbb magyar sportkommentátorok leigazolásával megalapozott új csatornára. Érdeklődésünkre a sajtóosztály hozzátette, hogy a párhuzamos események során mindig egyedileg döntenek majd arról, hogy ha szükséges, a portfolión belül hol helyezzék el a tartalmakat, de rámutattak arra is, hogy a határon túli nézők hozzávetőlegesen a műsoridő felét-kétharmadát tudják majd követni, hiszen a szerzői jogi korlátozások miatt a nemzetközi események – úgy, mint a Forma–1 vagy a Bajnokok Ligája – például nem kerülhetnek közvetítésre.

A geokódolás, mint ismert, már korábban is problémát okozott az erdélyi nézőknek. amikor nem láthatták magyar kommentárral a téli olimpia, vagy a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, de például az RDS&RCS előfizetői eddig szabadon nézhették a Romániában a DolceSport által sugározott Forma–1-et a DunaTV-n. 

„Az MTVA számára természetesen fontos, hogy a határon túl is elérhetőek legyenek csatornáink. A szolgáltatók saját döntése ugyanakkor, hogy végül mely csatornákat veszik fel a kínálatukba” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljutatott válaszban. Szerettük volna megtudni a hazai szolgáltatók hozzáállását is, ám elektronikus úton elküldött levelünkre lapzártánkig nem kaptunk választ – így egyelőre még nem tudni, hogy tervezik-e az M4 beiktatását a programkínálatukba.

Az M4 Sport kiemelt feladatának amúgy az 5 látvány- és a 16 kiemelt magyar sportág életének, eseményeinek és képviselőinek bemutatását, a nemzetközi sportesemények közvetítését, továbbá a magyar sporttörténet feldolgozását és bemutatását, valamint az utánpótlás-események műsorra tűzését tervezi. Az MTVA hivatalos közleménye szerint az új csatorna nem a kereskedelmi sportcsatornák versenytársa kíván lenni, elindítását azért kezdeményezték, mert Magyarország kiemelkedő sportélettel és sporthagyományokkal rendelkezik, a magyar közönség a sportot kulturális értéknek tekinti.

Az M4 nézettségével kapcsolatban a sajtóosztálytól megtudtuk, hogy az az elvárásuk, hogy az ott megjelenő, és eddig a Dunán sugárzott események a csatorna promóciójának bevezető szakasza után hasonló nézettséget érjenek el, mint eddigi helyükön. „A közmédia portfolióján belül pedig az az elvárásunk az M4 sporttól, hogy olyan nézőket is elérjünk, akiket eddig kisebb számban sikerült a közmédia csatornáinak és őket – ennek a csatornának a kiemelt sporteseményekhez kapcsolódó várhatóan magas nézettségén keresztül – megismertessük egyéb tartalmainkkal is” – közölte a sajtóosztály.

Krónika

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek