no
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

CRISTIANO RONALDO KÍNJAI: CSAPAT VEZÉR, VEZÉR CSAPAT NÉLKÜL

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A lelátóról is átérzi az ember, hogy nem lehet könnyű Cristiano Ronaldónak lenni, a portugál válogatottban meg pláne.


Cristiano Ronaldo áll középen, és hitetlenkedve nézi, ahogy a remekül fellépő Bruno Alvest saját csapattársa, Fábio Coentrao szereli, véget vetve ezzel egy portugál akciónak. Vagy amikor igyekszik tisztára játszani magát, várja a passzt, Nani pedig odateszi a labdát a németeknek.

Csípőre tett kézzel áll, majd odaszól egyet.

A harmadik német gól után kijön a jobb szélre, a csüggedtség a 430-as szektorig sugárzik belőle, pedig nálunk följebb már nehezen lehetne menni a lelátón. A szünetre – 0–3-as hátránynál, emberhátrányban – legyőzöttként vonul le.

Nem viselkedik úgy, mint a csapat vezére, mentségére szóljon, hogy nem is tűnik úgy, mintha a vezérnek csapata lenne a pályán. Cristiano Ronaldo az, aki ezt a – világbajnoki mezőny szintjén – középerős portugál csapatot erősebbé tudná tenni, ám a németek ellen teljes a szétesés.

A második félidőben csinál két biciklicselt a saját térfélen, majd elveszti a labdát. Hatalmas fütty. Odaáll egy szabadrúgáshoz, a sorfalba lövi.

Kitörő német ünneplés.

Pihenő, Schürrle váltja a pályán Özilt.

CR7 áll csípőre tett kézzel, nézi a levonuló német középpályást, akivel a meccs előtt ölelkezett az öltözőfolyosón, majd elfordul. Egy szót sem szól a társakhoz. Az ivószünetben megnézi, mi történt Coentraóval, frissít, lehorgasztott fejjel középre sétál. Éderrel egymásra néznek, a tekintetükben ott a vereség.

Mintha nem is egy csapathoz tartoznának. CR7 állam az államban.

„Egy játékos nem egyenlő egy csapattal, azért vagyok a válogatottban, hogy segítsek. Döntő különbséget jelenthet a játékom néhány mérkőzésen, de nem cipelhetem az egész csapatot a hátamon”– mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az Arena Fonte Novában.

Márpedig ezt várja el tőle mindenki, és ez kegyetlen teher, bár ő állítja, nincs hatással rá. Sérülés után, Salvador erőapasztó párájában, láthatóan nem teljesen jó állapotban van a pályán, és semmi sem sikerül neki vagy a csapatának.

A tizenegyest sem fújják be Éder esése után. Most nem csípőre tett, hanem széttárt kéz. Aztán végre valami érzelem – leüvölti Mazsics játékvezető fejét.

Thomas Müller újabb gólja – négy lövés, három gól a kapu előtti hatékonyság királyától – után már négy a németeknek.

A középkezdés után kap egy labdát, egyszerű passz, ront, és kiengedi az oldalvonalon kívülre. Végre bejön három csele, erre a beadás rossz. Lógatja a fejét, visszasétál, felnéz az égre. Láthatóan elege van az egészből. A hármas sípszó után külön áll a csapattól, elsőként megy az öltözőbe. Bedobnak egy Bahia-zászlót, érthető módon nem veszi el.

Csodálatos játékos, a 21. századi futballista prototípusa, de látványosan hitét és kedvét tudja veszteni, ha az események nagyon rosszul alakulnak. Persze simán benne van a pakliban, hogy a következő meccsen az aranylabdás énjét mutatja meg, és szenzációsan játszik. De ma mintha a pályán sem lett volna. Sem ő, sem a csapata.

Ha pedig nincs hite a vezérnek, a csapat pedig nem nő fel mellé, meddig juthat a világbajnokságon Portugália?

CRISTIANO RONALDO NÉMETORSZÁG ELLEN
Lövések: 7
Kapura: 5
Labdaszerzések: 0
Szerelések: 1
Sikeres passzok: 22
Szabálytalanság/szabálytalanság ellene: 0/2
Futómennyiség: 8792 m

VB 2014
G-CSOPORT

Németország–Portugália 4–0 (3–0)
Salvador
, Arena Fonte Nova, 51 081 néző. Vezette: Milorad Mazsics (szerb)
NÉMETORSZÁG: Neuer – J. Boateng, Hummels (Mustafi, 73.), Mertesacker, Höwedes – Lahm, Khedira – Özil (Schürrle, 63.), Kroos, Götze – Th. Müller (Podolski, 82.). Szövetségi kapitány:Joachim Löw
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – J. Pereira, B. Alves, Pepe, F. Coentrao (A. Almeida, 65.) – Moutinho, R. Meireles, Veloso (R. Costa, a szünetben) – Nani, H. Almeida (Éder, 28.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento 

Gólszerző: Th. Müller (12. – 11-esből, 46., 78.), Hummels (32.)

Kiállítva: Pepe (37.)

(nemzetisport.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek