no
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Csoportelsőként jutott tovább Hollandia

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A B jelű négyes első helyéről döntött a Hollandia – Chile mérkőzés, amelyen gólt kettőt, de helyzetet se sokkal többet láthattunk. A csoport másik meccsén Spanyolország legalább győzelemmel tudott búcsúzni a tornától. Vicente del Bosque együttese Ausztráliát verte 3-0-ra.


A továbbjutók és a kiesők is adottak voltak a B csoport utolsó fordulója előtt, így csak azért lehetett izgulni, hogy Hollandia, vagy Chile végez-e az első pozícióban, illetve, hogy tud-e szépíteni a csalódást keltő meccsek után a spanyol csapat. Az első kérdésre Hollandia lett a válasz, míg a másodikra egyértelmű igennel felelhetünk.

Számunkra sokkal érdekesebb volt az a mérkőzés, amelyen a két továbbjutott együttes mérkőzött meg egymással. (Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.) A meccset Chile kezdte jobban, de az igazság az, hogy igazából nem sok érdekes esemény történt az első 45 perc alatt. Voltak ugyan próbálkozások, de egyik csapat sem erőltette meg túlzottan magát, így pedig a korai kezdés ellenére is többször az ásításunkkal küzdöttünk a meccs alatt.

A második játékrész sem volt sokkal izgalmasabb, egyedül talán Alexis Sánchez emelkedett ki a mezőnyből, aki egyéni akciókkal próbált némi színt vinni a játékba. A chilei futballistát sokszor nem is tudták szabályosan megállítani a holland védők, ráadásul a játékvezető is elég fukarul bánt a sárgákkal, így a Barcelona támadója sokszor fogta fájdalmas arccal valamelyik éppen megrúgott lábát.

Végül a 77. percben egy jó cserének volt köszönhető, hogy változás állt be a játék képébe. A Sneijder helyére néhány pillanattal korábban érkező Fer ugyanis egy szögletvariációt követően fejelt hat méterről a chilei kapu bal oldalába, 1-0-s előnyhöz juttatva ezzel az Oranjét. Ekkor pörgött fel végre egy kicsit Sánchez mellett a többi chilei játékos is, aminek az lett az eredménye, hogy folyamatosan ott volt a meccsben az egyenlítő találat. A próbálkozások azonban rendre kudarcot vallottak, sőt a hollandok a semmiből újabb gólt szereztek.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek