rmdsz 1
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Derbit bukott a CFR, az U régóta várt sikere - VIDEÓ

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A lefújás pillanatában a vendégdrukkerek tombolhattak. A Kolozsvári U FC hosszú szünet után nyert élvonalbeli derbit városi riválisával szemben. Végeredmény: 1–2.


Futballra kevésbé alkalmas pályán, félig-meddig üres lelátók előtt rendezték meg hétfőn este a kolozsvári derbit. Az őszi idényben gólnélküli döntetlennel zártak a csapatok a sétatéri arénában, azóta a CFR jobbára a középmezőnyben vergődött, az U pedig bérletet váltott a kiesőzónába. 

Most viszont fordulat következhet be a csíkos mezesek szezonjában: Mihai Teja labdarúgói hatékonyabbnak bizonyultak a kiemelt fontosságú mérkőzésen, amelyet minimális különbséggel, de megnyertek, így ideiglenesen búcsút intettek a másodosztály „csábításának”. A siker történelminek nevezhető, ugyanis az élvonalban ezt megelőzően az 1971/1972-es idény során fordult elő, hogy a „vasutasok” elveszítették volna a soros derbit.

Mindkét edző igyekezett feltüzelni az övéit a kolozsvárosi rangadó előtt. Mihai Teja elmondta, győzelem esetén játékosai történelmet írnának, Vasile Miriuță pedig úgy fogalmazott, hogy tisztelik ugyan az ellenfelet, de ezt a három pontot mindenáron be kell húzni. A pontokra ugyanakkor a vendégcsapatnak volt nagyobb szüksége, és az Universitatea együttese valamivel motiváltabban is játszott, a hazaiak teljesítményét leginkább a pontatlanság és az ingerültség jellemezte.

Kis időbe beletelt, míg a játékosok alkalmazkodtak az elázott pályához. A heves esőzés nem segítette a meccs színvonalát, az első percekben sok technikai hibát láthattunk mindkét oldalon. Mondhatni jót tett a derbinek Valentin Lemnaru gólja a 15. percben. Az U gólzsákja Karim Boutadjine-től kapott labdát, amelyet kiszorított helyzetből a hosszú alsóba postázott. Érdekes módon a rendszerint agresszíven védekező Cadútól most csak egy fejbiccentésre futotta, Lemnarut azonban nem zavarta meg a portugál hátvéd mozdulata.

Más kérdés, hogy az U-drukkerek öröme keveset tartott, hamarosan a CFR rajongói rázhatták az öklüket, hiszen az előretolt Derick Ogbu elvégezte a neki szánt feladatot: Sergiu Negruț centerezése után a nigériai megnyerte a légi párbajt Octavian Abrudannal szemben, és Robert Veselovsky nem tudta hárítani a közeli fejest.

A 24. percben akár fordíthatott volna a vendéglátó csapat, hacsak Rui Pedro távoli kísérletét nem tolja szögletre a cseh kapus. A CFR tizenhatosában előbb Bucșa és Târnacop összjátéka okozott kisebb pánikot, majd a félidő hajrájában Felgueiras mentett nagyot utóbbi szögleténél.

A második játékrész elején Vasile Miriuță legénysége – amelyben immáron Florin Costea szerepelt Robert Maah helyett – megpróbált beköltözni az ellenfél térfelére. Kis időre sikerült is, újabb gól azonban a túloldalon érkezett. Kellett ehhez Cadú meggondolatlan szabálytalankodása, majd Raul Ciupe szabadrúgása valahogy utat talált Felgueiras kapujába.

A folytatásban a CFR kapufáig jutott, Ogbu újabb fejesénél Veselovsky csak mozizott, ám a szerencse a gólvédő mellé állt. A derbi utolsó nagy lehetőségét Ionuț Rada hagyta ki, a középhátvéd eltévesztette a célpontot szabadrúgásával. Kevéssel a lefújást követően az U néhány szurkolója a pályára szaladt, hogy gratuláljon a játékosoknak, a drukkereket csendőrök terelték vissza a lelátóra. 

Román labdarúgó I. liga, 24. forduló

Kolozsvári CFR–Kolozsvári U FC 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Derick Ogbu (18.), ill. Valentin Lemnaru (15.), Raul Ciupe (63.)

Hazaiak: Mario Felgueiras – Vasile Maftei, Cadú, Ionuț Rada, Camora – Aitor Monroy, Rui Pedro – Robert Maah (Florin Costea, a szünetben), Sergiu Negruț (Giorgi Chanturia, 75. perc), Denilson Gabionetta (Gregory Tadé, 67. perc) – Derick Ogbu. Vezetőedző: Vasile Miriuță.

Vendégek: Robert Veselovsky – Ronald Gercaliu, Octavian Abrudan, Emil Ninu, Raul Ciupe – Andrei Lungu (Rareș Takács, 87. perc), Dan Bucșă – Ionuț Târnăcop, Andreas Calcan (Kovács Lóránt, 64. perc), Karim Boutadjine – Valentin Lemnaru (Gabriel Machado, 75. perc). Vezetőedző: Mihai Teja.

http://youtu.be/_gUAlng4WG8

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

dakany.endre@gmail.com Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? Vállalkozási hitelek? Jelzáloghitelek? (...)

dakany.endre@gmail.com Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? Vállalkozási hitelek? Jelzáloghitelek? (...)

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek