no
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Djokovic megvédte címét Wimbledonban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Novak Djokovic megvédte címét a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon: a világelső szerb játékos a vasárnapi döntőben - akárcsak egy éve - a hétszeres bajnok svájci Roger Federert győzte le négy játszmában.


A 28 éves Djokovic pályafutása kilencedik Grand Slam-győzelmét aratta. Wimbledonban harmadszor győzött, az Australian Openen ötször, a US Openen pedig egyszer diadalmaskodott. Eredmény: Djokovic (szerb, 1.)-Federer (svájci, 2.) 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3

Az első játszmában a tizedik wimbledoni döntőjét vívó Federer jutott először bréklabdákhoz - rögtön háromhoz -, amelyet ki is használt, így 4:2-re elhúzott. A következő játékban Djokovic előtt adódott két lehetőség, hogy visszakapja, "amit elvesztett", s egy kiváló elütéssel vissza is brékelt, majd remek szerváinak köszönhetően egyenlített (4:4).

A tizenkettedik játékban Federernek két szettlabdája is volt, de Djokovic mindkettőt hatalmas szervával hárította, így jöhetett a rövidítés. A szerb rövid idő alatt 5-1-es vezetésre tett szert, ekkora előnyt pedig nem is adott le, így az övé lett az első szett.

A második felvonásban ismét Federer előtt adódott lehetőség a brékre, de a negyedik wimbledoni fináléjában pályára lépő Djokovic két labdát is hárított, és végül megnyerte a játékot (3:2). Ahogyan az első játszmában Federer, úgy ezúttal Djokovic zárhatta volna le riválisa adogatásánál a szettet, de a svájci egyenlített (5:5).

A következő játékban a szerb kínkeservesen, bréklabdákat hárítva hozta saját szerváját, így Federernek a játszmában maradásért kellett adogatnia. Meg is oldotta a "kötelező" feladatot, így jöhetett a második rövidítés. A közönség nagyszerű tie-breaket láthatott. Federer először sorozatban három játszmalabdát hárított, majd még további háromnál kellett így tennie ahhoz, hogy végül 12:10-zel egyenlítsen.

Federer fáradni kezdett

A harmadik játszmában a 17-szeres Grand Slam-győztes Federer nagy lendülettel kezdett, 1-1-nél mégis Djokovicnak sikerült brékelnie. Nem sokkal ezt követően eleredt az eső, a találkozót félbe szakították, de a tetőt végül nem húzták be, s körülbelül fél óra elteltével folytatták a játékot. A kényszerszünet után Djokovic magabiztos maradt adogatójátékainál, így megnyerte a játszmát.

A negyedik szettben Federer játékán a fáradtság jelei mutatkoztak. Djokovic 2-2-nél el is vette riválisa adogatását, majd megnyerte a sajátját, ezzel karnyújtásnyira került a címvédéshez. Federer mindent megpróbált a végén, de nem tudta megtörni a szerbet, aki végül pályafutása 200. Grand Slam-mérkőzését megnyerve lett harmadszor Wimbledon bajnoka.

A vasárnapi volt a 40. egymás elleni mérkőzésük, s Djokovic győzelmével alakult 20-20-ra az állás.

MTI

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek