rmdsz 1
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egy új szabály miatt ájulásig hajtanak a F-1 pilótái

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A mezőny egyik legmagasabb, 183 centis pilótája, Adrian Sutil képtelen tovább fogyni, ezért a szahíri pályán nem vesz folyadékot magához, kockáztatva az ájulást.


A nehezebb erőforrás egységek miatt az autók minimum súlyhatárát az idei szezonban a korábbi 642 kilogrammról 691 kilogrammra emelték. A magasabb és nehezebb pilóták - mint amilyen például a Force India németje, Nico Hülkenberg - szerint azonban ők még így is hátrányban lesznek a könnyebb pilótákkal szemben, mert az F1-ben minden plusz súly értékes ezred-, vagy századmásodpercekbe kerül - írja aformula.hu.

Ezért két táborra szakadt az F1-es mezőny - írja a Bors. A magasabb, és ezáltal testesebb pilóták ugyanis felháborítónak tartják, hogy az új súlyszabály miatt a kisebbek akár körönként fél másodperccel is gyorsabbak náluk, pusztán az alkatuk miatt.

A koplalás egyeseknél már odáig fajult, hogy Malajziában, a pokoli hőségben az egyik - meg nem nevezett - versenyző elájult egy rendezvényen. Sokan a megfelelő folyadékpótlásról is lemondanak, ami dehidratáltsághoz vezet, s ezzel párhuzamosan romlik a koncentrációs készségük, így könnyen tragédiát okozhatnak a pályán.

(hetivalasz.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

dakany.endre@gmail.com Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? Vállalkozási hitelek? Jelzáloghitelek? (...)

dakany.endre@gmail.com Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? Vállalkozási hitelek? Jelzáloghitelek? (...)

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek