rmdsz header
2024. május 15., szerda Zsófia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

EURO-2016: döntőben a portugálok, Ronaldo beérte Platinit

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az újonc Wales csapatát 2-0-ra legyőzve Portugália válogatottja jutott elsőként a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába.


A Lyonban rendezett szerdai elődöntőben Cristiano Ronaldo az 50. percben fejesgóllal szerzett vezetést, majd három perccel később Nani állította be a végeredményt. A Real Madrid sztárjának ez volt a kilencedik találata a kontinensviadalok történetében, ezzel utolérte az örökös góllövőlista élén a francia Michel Platinit.

Jó iramban kezdődött a találkozó, de a kapuk eleinte egyáltalán nem forogtak veszélyben, mivel a mezőnyben zajlott a játék. Az első veszélyesebb szituáció a walesi kapu előtt alakult ki, de Joao Mario keresztbe lőtt labdájáról mindenki lemaradt és a játékszer a jobb alsó sarkot is elkerülte. Ezt követően a szigetországiak legnagyobb sztárja, Bale próbálkozott kétszer, azonban első kísérlete fölé szállt, a második pedig Rui Patricio kezében landolt.

A játékrész második felében a portugálok valamelyest kezdeményezőbbek voltak, ugyanakkor ez lehetőségekben nem nyilvánult meg. Mindössze Ronaldo próbálkozott egy átlövéssel, de walesi klubtársához hasonlóan elsőre ő is célt tévesztett. Sőt, ő másodjára fejjel is, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A folytatásban nekiesett ellenfelének a portugál válogatott, amely hamar eredményt ért el lendületesebb játékával, ugyanis Ronaldo egy szögletet követően fejjel betalált. Mielőtt felocsúdott volna a walesi csapat, máris kapott még egy gólt Nani révén, ami tulajdonképpen el is döntötte a találkozó kimenetelét.

Ezt követően akár kiütéses különbség is kialakulhatott volna, mivel a kissé megtört walesi csapat nem tudta feltartóztatni lendületbe került riválisát. Ronaldo szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput, míg Joao Mario ziccerben hibázott. A portugálok helyzeteinek egyhangúságát néha Bale egy-egy távoli lövése szakította meg, de azokat újabb portugál lehetőségek követték. Danilo veszélyes lövésekor például Hennessey csak másodjára, a gólvonalon tudott hárítani.

Összességében a veszélyesebben és lendületesebben játszó Portugália megérdemelten jutott döntőbe. Ezt megelőzően 2004-ben játszhatott a fináléban, akkor házigazdaként kikapott Görögországtól. A 2004 után másodszor fináléba jutott portugál válogatott döntőbeli ellenfele a világbajnok német és a házigazda francia csapat közül kerül ki csütörtökön.

Eredmény, elődöntő:
Portugália-Wales 2-0 (0-0)
--------------------------
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 55 679 néző, v.: Jonas Eriksson (svéd)
    gólszerzők: C. Ronaldo (50.), Nani (53.)
    sárga lap: B. Alves (71.), C. Ronaldo (72.), illetve Allen (8.), Chester (62.), Bale (88.)

    Portugália:
    -----------
Rui Patricio - C. Soares, B. Alves, Fonte, Guerreiro - Joao Mario, Danilo Pereira, Renato Sanches (A. Gomes, 74.), Adrien Silva (Moutinho, 79.) - Nani (Quaresma, 86.), C. Ronaldo

    Wales:
    ------
Hennessey - Chester, A. Williams, Collins (J. Williams, 66.) - Gunter, Allen, Ledley (Vokes, 58.), King, Taylor - Bale, Robson-Kanu (Church, 63.)

kronika.ro, MTI

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek