k rmdsz
2024. május 07., kedd Gizella napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ez, igen! Újabb értékes gyõzelem a HCM tarsolyában!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A gyõri ETO ellen elvesztett mérkõzés után kissé „módjával” vártuk a többszörös BL-gyõztes dán Viborg elleni mérkõzést a Viborg Stadionhallban. Szerencsére lányaink valódi profikként álltak hozzá a dolgokhoz és leszámítva az elsõ huszonkét perc történéseit nagyszerû (és megérdemelt!) gyõzelmet arattak, visszahozva reményeinket a budapesti negyeddöntõben való részvételhez. Bravó, lányok!


Nem indult jól számunkra a mérkõzés, mert a nyakig anyagi (és létszámbeli) pácban lévõ hazaiak megfeledkezve a fentemlített gondokról három perc alatt három gólt ragasztottak Arenhart kapujába. A mieink lassan ocsudni kezdtek és Do Nascimento (aki javuló formát mutatott), Abbingh és Gjeorgjijevska révén két perc alatt egyenlítettek. A huszonkettedik percig még kétszer vezettek a hazaiak három góllal, ám a mieink feljönnek 8 – 8-ra (22. perc), majd 9 – 9- és 10 – 10-re (25. perc) A 26. percben a hazaiak emberhátrányban támadtak, bevetették a kapusukat is az akcióba, ám eltotojázták, Arenhart pedig szemfülesen az üresen maradt dán kapuba ívelte a labdát: 10 – 11! Bravúros megoldás volt! Sõt, Ardean Elisei és Makeeva góljaival 11 – 13-ra vezetünk a 29. percben. Rike Sköv még betalál, kialakítva az elsõ játékrész végeredményét: 12 – 13.

A második félidõ a mieink szív-lélek játékáról szól, a hazaiak futottak az eredmény után, de a vezetést egyszer sem tudták visszavenni. Jó volt látni, hogy lányaink egymásért – és a csapatért – kûzdenek, a mérkõzés során szinte nem ismertek elveszett labdát (lám, így is lehet!). Abbingh (aki a mieink legeredményesebbje volt) mindjárt az elején kettõre növelte elõnyünket (12 – 14), ám a Viborg  kiegyenlít 16 – 16-ra (38. perc). Aztán a sorrend úgy alakul, hogy egy gól a mieink javára, egyenlít a Viborg … mindez az utolsó percig. Már-már elkönyveltük a döntetlent, ám Abbingh és Buceschi nem így gondolta és két gyors góllal eldöntötte a mérkõzést, Balle utolsó pillanatokban szerzett gólja csak szépségtapasz, a mieink örömtánca közepette ér véget a mérkõzés! 30 – 31 és újabb remény a negyeddöntõs szereplésre!

Viborg HK A/S – Nagybányai HCM 30 – 31 (12 – 13)

Viborg Stadionhal, kb. 1.700 nézõ. Vezette: Viktorija Kjauskaite és Ausra Zaliene (litvánok), EHF-ellenõr: Kristian Johansen (Feröer szigetek). 7 méteresek: 3 – 5 ( 3 – 3, kihagyta: Do Nascimento és Buceschi). Kiállítási percek: 4 – 10.

Viborg HK A/S: Poulsen (8), Masson de Souza (5) – Rike Sköv 11, Gulldén 6 (3 büntetõbõl), Balle 6, Andreassen 4, Paulsen 2, Lyksborg 1, Burgaard, Damjanovic, Mikkelsen. Edzõ: Christian Dalmose.

Nagybányai HCM: Arenhart (15 +1 gólt dobott), Ungureanu (1) – Abbingh 6, Ardean Elisei 5, Do Nascimento 5 (3), Herrem 4, Davydenko 3, Buceschi 2, Lobach 2, Makeeva 2, Gjeorgjievska 2, Tatár, Pîrvut, Szûcs, Marin. Edzõk: Tone Tiselj és Grega Karpan.

További eredmények a csoportból: IK Savehof – Larvik 20 – 25, Gyõri Audi ETO KC – Metz Handball 31 – 27.

A csoport állása: 1. Larvik 14 pont, 2. Gyõr 12 pont, 3. Viborg 5 pont, 4. Metz 4 pont, 5. HCM 4 pont (a Metz ellen kétszer veszített), 6. Savehof 3 pont.

A következõ forduló párosítása: Larvik – Gyõr (február 28. 19.30 óra), Metz Handball – Viborg (március 1. 17.50 óra), Nagybányai HCM – IK Savehof (március 1., 18.30 óra).

(simsán)

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

dakany.endre@gmail.com Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? Vállalkozási hitelek? Jelzáloghitelek? (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek