no
2024. május 07., kedd Gizella napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Felgyújtaná magát Marian Cozma apja

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A 2009-ban meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma édesapja elmondta, elkeseredésében felgyújtaná magát a magyar konzulátus előtt.


A Romania TV szilveszter után interjút készített a tragikus körülmények közölt meggyilkolt román kézilabdázó édesapjával. Lassan hat évvel a történtek után Petre Cozma azt nyilatkozta, a gyász nagyon megviselte, és ezt az egészsége bánta, ugyanis a 2009. februárjában történt késelés után a stressztől cukorbeteg lett, a járása is nehézkessé vált, ráadásul szívbetegséget fedeztek fel az orvosok nála - írja a mihir.ro.

Szilveszter éjszaka sem hagyta magára a fiát, az éjszakát a temetőben töltötte: „Nekem már csak ez maradt. 23 óra körül a sírjához mentem, vele voltam fél egyig. Nem hagyhattam egyedül” - mondta.

Marian Cozmát a veszprémi Patrióta bár előtt szúrták szíven, két másik csapattársát, Ivan Pesicet valamint Zarko Sesumot pedig életveszélyesen megsebesítették.

A két feltételezett gyilkos külföldre szökött, őket az osztrák rendőrség fogta el, majd egy két évig húzódó tárgyalás után életfogytig tartó fegyházra ítélte Raffael Sándort és Németh Győzőt, Sztojka Iván pedig húszévi fegyházbüntetést kapott, majd ezt 2012-ben jelentős mértékben csökkentették: Raffael és Németh büntetését 18 évre, Sztojkáét 8 évre.

„Kezdettől fogva mondtam, hogy bízom a magyar igazságszolgáltatásban, és örülök annak, hogy nem kellett csalódnom. A bűnösök számára ez korrekt ítélet, számomra viszont nem” - tette hozzá Petre Cozma, majd elmondta, senkitől sem kapott még kártérítést.

„Végső elkeseredésemben a magyar konzulátus előtt meggyújtom magam" - zárta mondandóját az édesapa.

A meggyilkolt Marian Cozma emlékére 2010. február 6-án közadakozásból három méter magas bronz mellszobrot állítottak a Veszprém Aréna mellett, majd 2014. február 17-én a veszprémi szórakozóhely előtt, ahol meggyilkolták, bronz emléktáblát avattak.

hir24.hu

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek