rmdsz header
2024. május 15., szerda Zsófia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Gera Zoltán: „Nagyon boldog vagyok, hogy az erdélyieknek is örömet tudtunk szerezni”

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Gera Zoltánnak kevés idő jutott lazításra ezen a nyáron. Alig telt el a magyar szempontból sokáig emlékezetes franciaországi labdarúgó-Eb, a válogatott középpályás klubcsapatával hamarosan a Bajnokok Ligája selejtezőjében kergeti a labdát, ahol – ahogy azt a Maszol érdeklődésére elárulta – meg sem állnának a sorozat csoportköréig.


Gera ugyanakkor üzent az erdélyi magyar gyermekeknek is. Villáminterjúnk a pécsi származású játékossal.

A Maszol munkatársa élőben, a helyszínen látta azt a csodát, amit a pályán bemutattatok. Most, hogy már leülepedtek az élmények, mi volt a siker titka? 

Egységes volt a csapat, az ebben rejlő erőt maximálisan sikerült kihasználni. Tényleg csapatként működtünk, nem túlzás ezt állítani. Mindezen felül ott volt a szurkolók támogatása, amely olyan pluszt adott, amit korábban remélni sem mertünk.

Beszélnünk kell az erőnlétről. Magyar válogatottat évtizedek óta nem láttunk ilyen fitten a mérkőzés 90. percében. Erre mi a magyarázat? 

Nagyszerűen sikerült a felkészülés, nagyszerű állapotban érkeztünk a válogatottba. Természetesen kellett a taktikai fegyelem, összeszedettek voltunk ettől maradt erő a végére is.

A portugáloknak lőtt gólod beleégett a magyar fociszurkolók agyába. Mivel magyarázod, hogy 37 évesen ilyen teljesítményre voltál képes? 

Folyamatosan fejlődök, még tudok fejlődni, továbbá jó kezekben voltam, jó kezekben vagyok, mind a válogatottban, mind klubomban, a Ferencvárosban.

Meglepett-e, hogy a magyar szurkolók ilyen nagy számban utaztak ki Franciaországba? 

Őszinte leszek, meglepett, hogy ennyien szorítottak értünk a helyszínen, a kivetítők, a tévék előtt. Természetesen nagyon örültem a társaimmal együtt ennek a mindent átható lelkesedésnek.

Az osztrákok elleni győzelem után Dzsudzsák Balázs arról beszélt, hogy 15 millió magyarért harcoltak. Ennek a nyilatkozatnak hihetetlen visszhangja volt Erdélyben. Éreztétek a határon túliak szeretetét is? 

Hogyne! De nem csak az Európa-bajnokságon, hanem már jóval előtte hallottam a híreket Erdélyből, hogy mennyire szeretnek bennünket a határon túl is. Nagyon boldog vagyok, hogy az ott élőknek is örömet tudtunk szerezni.

Ilyen teljesítmény után megnőttek az elvárások a magyar válogatottal szemben. Képesek lesztek felnőni a feladathoz? 

Igyekszünk felnőni a feladathoz, azt gondolom, fel fogunk nőni mindenhez, az Eb-n már bizonyítottuk, hogy nehéz ellenfelekkel szemben is megálljuk a helyünket. Persze, nem lesz könnyű, már elvárás a kijutás a világbajnokságra, de azt hiszem, leszünk annyira jók, hogy teljesítsük a küldetést.

A Ferencvárosnál is kulcsszerepet szán neked Thomas Doll. A BL-ben mi a célkitűzés? 

Csoportkörbe szeretnénk jutni. Ez egyértelmű célunk.

Mit üzennél azoknak az erdélyi magyar gyerekeknek, akik nektek köszönhetően szerettek bele a fociba? 

Legyenek kitartóak, legyen az a céljuk, hogy egyszer majd a magyar válogatott mezét húzhassák magukra!

Gera Zoltán portugálok ellen szerzett gólját a skysports.com-on az Európa-bajnokság legszebb találatának választották meg a drukkerek. A szavazáson a Fradi labdarúgója 122 ezer voksot gyűjtött be, míg a második helyezett Xherdan Shaqiri lengyelek elleni ollógólja 29 ezer szavazatot kapott. Gera távoli lövése az Európai Labdarúgó-szövetség honlapjának is bekerült a jelöltek közé – az online szavazásszerdán zárul.

maszol.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

Genuine loan offer contact now I know of a genuine Loan company that can grant you a loan without any problem or delay with a very (...)

VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: isabellemonica9@gmail.com Hitelt keres adósságai törlesztésére Kölcsönt keres saját vállalkozása elindításához Hiteleket keres nagy projektekhez Van egy álma, és rájön, hogy ez n VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek