rmdsz 1
2024. május 04., szombat Mónika napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Gyõzött a jobbik csapat!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egész héten fogadkoztak a bukaresti CSM vezetõi, hogy Nagybányán majd megmutatják, hogy a pillanatnyi harmadik helyezésük a tabellán égbekiáltó igazságtalanság következménye. Majd feltörlik a padlót a vidéki csapattal, sõt a nemzetközi sportbíróság visszaadja majd a hazai fórum által elvett pontokat, egyszóval, jobb csapatot a bukaresti CSM-nél nem hordott hátán ez a sárgolyó!


Nos, a valóság merõben mást mutatott vasárnap a zsúfolásig megtelt nagybányai sportcsarnokban: - a bukaresti CSM jó csapat, de verhetõ; - a nagybányai lányok is vannak olyan „legények” a gáton, mint ellenfeleik, sõt! – olyan lelkes közönsége pedig egyetlen romániai csapatnak sincs, mint a nagybányai csapatoknak! – a kézilabda fõvárosa – ha tetszik, ha nem a bukarestieknek – NAGYBÁNYA!

És, ami ebbõl következik: Nagybányai HCM – Bukaresti CSM 24 – 21 (12 – 11)!

Pedig lányaink számára nem indult jól a mérkõzés, hiszen az elsõ félidõben csak kétszer sikerült vezetniük: az elsõ percben 1 – 0-ra és a 27. percben 12 – 11-re, de azután a mérkõzés végéig ki sem engedték kezükbõl a vezetést, bár, ha a feketeruhásokon múlott volna (akik mellesleg „besegítettek”, de nem a mi csapatunknak!) … De foglalkozzunk inkább a mérkõzéssel. 

Ungureanu kezd a kapunkban, ám nem sikerült csupán két lövést hárítania, így Buceschi arra kényszerül, hogy becserélje Barbara Arenhartot, így mindkét csapat kapuját egy-egy brazil világbajnok védte. Remekül. (Csak halkan jegyzem meg, hogy Arenhart mindig mosolygósan, a bukaresti kapuban Pessoa cirkuszi mutatványokkal és hisztis beütésekkel, amelyek némelyikéért jobb helyeken kiállítják az embert!) A gólgyártást Do Nascimento kezdte, de Torstenssonék folytatták, egészen a 27-ik percig, amikoris Luciana Marin remekbeszabott lövésével sikerült 12-11-re fordítani.

A második félidõt Nechita góljai vezetik be és máris három gólos az elõnyünk (15-12 a 35. percben), majd 18-14 (47. p.)! Azonban öt perccel a vége elõtt egy gólra csökken: 21-20! Izgalmas utolsó percek következnek. Arenhart az õrületbe kergeti a vendégeket védéseivel, a túloldalon viszont Pessoa belenyugszik a tehetetlenségbe. A kegyelemdöfést Eliza Buceschi adja meg a vendégcsapatnak két gyors góllal a tomboló közönség ünneplése közepette. A vége: 24-21 a nagybányai HCM javára! Gratulálunk, lányok!

Nagybányai HCM – Bukaresti CSM 24 – 21 (12 – 11)

„Lascãr Panã” sportcsarnok, kb 2800 nézõ. Vezette: Robert Harabagiu és Silviu Stãnescu (mindkettõ Dambovita). 7 méteres dobások: 6-3 (4-1 Kihagyta: Do Nascimento és Buceschi, illetve Rodrigues és Martin), Kiállítások: 12-6!

HCM: Ungureanu (2), Arenhart (10+2) – Buceschi 6, Nechita 4, Gjiorgjijevska 4, Marin 3 (2), Do Nascimento 3 (2), Ardean Elisei 2, Makeeva 1, Lobach 1, Szûcs, Oltean, Tatár,  Tiron, Davydenko, Herrem. Edzõk: Costicã Buceschi, Kovács Magda és Ioan Belu.

CSM: Pessoa (14+1), Iordache (1 hétméteres), Tolnai – Torstensson 7 (1), Rodrigues 4, Fachinello 3, Martin 3, Tivadar 1, Varzaru 1, Da Silva 1, Curea 1, Vetkova, Bazaliu, Nan, Glibko, Vizitiu. Edzõk: Mette Klit és Adrian Vasile. (simsán)

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek