rmdsz 1
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hamilton nyert, a Williams veszített az esőben

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

(f1világ.hu) - A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat, ahol a Mercedesnek komoly csatát kellett vívnia a Williamsszel. A vasárnapi versenyen végül az eső is megkeverte a kártyákat.


A versenyt a pole-ból megkezdő Hamiltonnak nem volt könnyű dolga, a rajtnál ugyanis sem ő, sem csapattársa, Nico Rosberg nem tudott nagyot villantani. Nem úgy a két Williams, mely rögtön az első kanyarban az élre repítette autóit.

Felipe Massa a harmadik helyről indulva kilőtt és átvette a vezetést, őt szorosan követte csapattársa, Valtteri Bottas, akit azonban nem sokkal később Lewis Hamilton végül vissza tudott előzni.

A verseny első körében többen búcsúzni kényszerültek, köztük a kétLotus, valamint Jenson Button, aki saját csapattársával, Fernando Alonsóval ütközött össze hazai közönsége előtt. Az ütközés miatt pályára is kellett küldeni a biztonsági autót, mely néhány kör után már útjára is engedte a mezőnyt.

Hamilton próbálta támadni Massát, ám megcsúszott, a lehetőségre pedig kegyetlenül lecsapott a mögötte érkező Valtteri Bottas.

Bottas aztán megérkezett csapattársa mögé is, versenymérnökétől azonban azt az utasítást kapta, hogy ne versenyezzen Massával, próbáljanak meg közösen ellépni a két Mercedestől. Ez olyannyira nem sikerült, hogy a vezető négyes az első kerékcserékig szorosan együtt autózott. Finn azért néha be-bepróbálkozott, végül azonban nem tudta megelőzni Massát.

Hamiltont aztán a 20. körben kihívták kerékcserére, egyértelmű elévágással próbálkozott a Mercedes – Felipe Massa és Nico Rosberg a 22. körben egyszerre érkeztek kerékcserére, ám a brazil – ha nehezen is –, de a Mercedes előtt tudott maradni.

Hamilton azonban ekkor már messze járt, a brit ugyanis a remek taktikának köszönhetően visszajött Massa elé. Bottas ekkor még kint volt a pályán, nem sokkal később azonban ő is érkezett kerékcserére, és végül csapattársa mögé, a harmadik helyre csatlakozott.

Ekkor a csapatok már sejtették, hogy az eső hamarosan megérkezik a pálya fölé, a 35. percben pedig le is szakadt az ég.

A versenyzők először próbáltak a sima futófelületű abroncsokkal elevickélni a pályán, ám voltak olyanok – például a Ferrarik –, akik bevállalták az intermediate-abroncsokat.

Mivel az eső még egy hullámban megérkezett, végül elkerülhetetlen volt, hogy a mezőny eleje is feltegye a barázdált abroncsokat. Hamilton kiváló ütemben váltott, amikor Rosberg rohamosan elkezdett felzárkózni rá. A brit az élre jött vissza, őt pedig mindenki kivette a bokszutcába.

Az esős időjárás nagy vesztese kétségkívül a Williams csapata lett, mely végül a futamot csak a negyedik és ötödik helyen fejezte be Felipe Massa és Valtteri Bottas révén.

A nagy nyertes Hamiltonon kívül viszont Sebastian Vettel volt, aki végül a hatodik helyről rajtolva harmadikként ért célba.

Daniil Kvyat hatodik lett a Red Bull-lal, míg Nico Hülkenberg hetedikként fejezte be a futamot. Kimi Räikkönennek nem jött össze a kockázatos taktika, ő csak nyolcadik lett Sergio Pérez előtt.

Fernando Alonso viszont elégedett lehet, tizedikként ért ugyanis célba, ezzel pedig idei első pontjait szerezte meg.

Győzelmének köszönhetően Hamilton 17 pontra növelte előnyét a bajnoki összetettben Rosberggel szemben. A világbajnoki sorozat három hét múlva folytatódik majd a Magyar Nagydíjjal.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek