no
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

HCM Nagybánya – 2015/16

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagyszabású tervek látható eredményt hoztak, egy év alatt minőségi kézilabdacsapat épült Nagybányán. Az immár három magyar játékossal felálló Minaur az új szezon során a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat.


Mindkét hazai trófea a zsebben

A Minaur Baia Mare neve tavaly került be igazán a köztudatba, miután a klub vezetői hatalmas tervekkel, és komoly befektetésekkel megerősítették az addig középcsapatnak számító együttest. A szinte teljesen kicserélt, összevásárolt keret a hazai porondon hozta is az elvárhatót. Az alapszakaszbeli második helyezés után a rájátszásban már minden ellenfelét maga mögé utasította a csapat, így 1999 után ismét bajnoki aranyérem kerülhetett a nagybányaiak vitrinjébe. Tatai Péterék ráadásul duplázni tudtak, azaz a román kupát is megnyerték, így mindenképpen sikeres szezont tudhatnak maguk mögött.

Egy lépéssel feljebb

A klub célja nemcsak a hazai porondon való sikeres szereplés, nemzetközi terepen is szeretnének maradandót alkotni. A Minaur az EHF döntésének értelmében a Bajnokok Ligája D-csoportjában kapott helyet, ahol bőven lesz lehetősége a bizonyításra. A komolyabb célokhoz természetesen erősebb játékoskeret is kell, a román bajnok pedig aktív volt a piacon, nyolc új játékost is szerződtetett.

Az igazolásokra a távozók miatt is szükség volt. A Nagybánya a nyáron elveszítette mindkét irányítóját, Eklemovics Nikola befejezte pályafutását, Steffen Stegavik pedig feleségét (Camilla Herremet) követve visszatért skandináv földre, és az Elverumnál talált „menedéket”. Eklemovics továbbra is a klub alkalmazásában maradt, de a pályán már nem láthatjuk az egykori szegedi és veszprémi karmestert. Távozott még a tavaszi szezonban keveset mutató Cristian Malmagro is, a kölcsönben a csapatnál szereplő Ivan Milas pedig visszatért Lengyelországba.

A nagybányaiak két játékost is igazoltak Veszprémből, Iváncsik Tamás és Uros Vilovski személyében. A jobbszélső és a beálló az előző idényt egyformán Balatonfüreden töltötte kölcsönben, így ténylegesen Csoknyai István együttesétől érkeznek Romániába. Mivel Vilovski is rendelkezik magyar útlevéllel, háromfősre nőtt a honfitársaink által alkotott légió Nagybányán. Az ukrán Vladislav Ostroushko szintén az NB I-ből (Csurgóról) került a csapathoz, ő a balátlövő poszton, valamint a védelem tengelyében jelenthet erősítést. Az irányító pozícióba két jó nevet is sikerült hozni, a bosnyák Ivan Karacic és az orosz Inal Aflitulin megfelelően pótolhatja Eklemovicsékat, előbbi ráadásul a defenzív játéknál is komoly opció lehet. A Minaur nemcsak külföldi játékosokat igazolt, a román szövetség által alkotott szabályok miatt ezt csak korlátozott számban tehette meg. A hazai „felhozatalból” Ionut Ramba és Albert Cristescu is a nagybányaiakhoz került, Cristian Ghita pedig egyéves franciaországi légióskodás után tért vissza a Nemzeti Ligába. Mivel Cristescu a beálló posztra érkezett, elképzelhető, hogy az ex-szegedi Antonio Pribanic a szezon kezdetéig még elhagyja az együttest.

A csapatot továbbra is a dán Lars Walther irányítja, akinek a munkájával elégedettek voltak a klubnál. A tavalyi idény legjobbjai közül Tatai Péter és Marius Sadoveac is hű maradt a Minaurhoz, a védelemben pedig Viorel Fotache jelentheti az állandóságot. A kezdőcsapat azonban jelentősen átalakulhat, az új igazolások közül többen is vezér szerepet kaphatnak az előttünk álló idényben.

A Baia Mare célja a hazai porondon természetesen a címvédés, a Bajnokok Ligájában pedig a minél jobb szereplés. A D-csoportból nehéz a legjobb 16 közé jutni, így egy nyolcaddöntős eredmény bravúrnak számítana a román bajnoktól. A csoportban egyik ellenfél (Metalurg Skopje, Skjern, Motor Zaporozhye, Kadetten Schaffhausen) sem számít igazán favoritnak, Iváncsikék bárkivel szemben győzelmi esélyekkel léphetnek pályára, viszont ugyanígy bárkitől vereséget is szenvedhetnek.

Átigazolások a 2015/16-os szezon előtt

Érkezett:
Iváncsik Tamás (jobbszélső, MVM Veszprém), Uros Vilovski (beálló, MVM Veszprém), Ivan Karacic (irányító, HC Meshkov Brest), Inal Aflitulin (irányító (HC Motor Zaporozhye), Cristian Ghita (jobbátlövő, Sélestat AHB), Vladislav Ostroushko (balátlövő, Csurgói KK), Ionut Ramba (balátlövő, Székelyudvarhelyi KC), Albert Cristescu (beálló, HCM Constanta)

Távozott:
Eklemovics Nikola (irányító, visszavonult), Steffen Stegavik (irányító, Elverum Handball), Cristian Malmagro (jobbátlövő, ?), Ivan Milas (balátlövő, Orlen Wisla Pock), Andrei Grasu (balátlövő, Steaua Bucuresti), Patrício Martínez (jobbszélső, ?), Daniel Muresan (jobbátlövő, ?)

A HCM Minaur Baia Mare játékoskerete a 2015/16-os szezonra

Kapusok: Tatai Péter, Razvan Pop
Jobbszélsők: Iváncsik Tamás, Tudor Marta
Jobbátlövők: Marius Sadoveac, Cristian Ghita, Bogdan Mihai
Irányítók: Ivan Karacic, Inal Aflitulin, Andrei Popescu
Beállók: Uros Vilovski, Antonio Pribanic, Albert Cristescu, Mihai Busecan
Balátlövők: Vladislav Ostroushko, Ionut Ramba, Viorel Fotache
Balszélsők: Alexandru Sabou, Daniel Bera

Vezetőedző: Lars Walther

hetmeteres.com

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek