no
2024. május 04., szombat Mónika napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA - Az elsõ akadályon túljutottak lányaink!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Pedig nem úgy indult a mérkõzés, mint ahogy elvártuk volna, sõt, a frász jött ránk, amikor azt tapasztaltuk, hogy a lengyel lányok négy góllal is elhúztak! Aztán visszazökkent minden a rendes kerékvágásba, lányaink hozták a kötelezõt, azaz az elsõ gyõzelmet a Nõi Kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának kezdõ fordulójában: Nagybányai HCM – MKS Selgros Lublin (Lengyelország) 30 – 25 (16 – 12)


Jól ránkijesztettek a lengyel lányok a mérkõzés elsõ húsz percében, hiszen sorra dobták a gólokat, a mi kapunkban pedig Ungureanunak nem sikerült egyetlen lövést sem hárítania. Marta Gega megállíthatatlan volt: 3 – 7 (a 11. percben), majd 4 – 8 (a 14. percben), aztán 5 – 9 (a 16. percben). Ám kezdtek belelendülni a mieink is, Ungureanut Arenhart váltotta a kapunkban, Szûcs Gabi és Makeeva szorosabbra fogta a védekezésünket, olyannyira, hogy a 22. percben Szûcs Gabi egyenlített (10 – 10), majd ugyanõ szerezte meg a vezetést is a HCM számára. Innen aztán már csak a mieink voltak a pályán: a diesel-motor belelendült, lányaink sorra dobták a gólokat és a félidõben már mi vezettünk négy góllal: 16 – 12!

A második félidõt fantasztikusan kezdték a nagybányai lányok, Davydenko és Tiron két gyors góljával már hatgólosra nõtt az elõnyünk: 18 – 12 (33. perc), a 37.percben 20 – 13 ide! Buceschi mindenkit játszatott. Egy rövid, négyperces kihagyás azonban elég volt a Lublinnak, hogy négy gólra felzárkózzon: 22 – 18, ezzel aztán el is lõtték a puskaporukat, a mieink tíz perc alatt újra hét góllal vezettek: 28 – 21 (51. perc). A hátralevõ percekben a lengyel lányok még próbáltak faragni a hátrányukból, de a nagybányai lányok gyõzelmét nem kerülhették el. A vége: 30 – 25! Az elsõ hoppon már túljutottunk, ám ahhoz, hogy a Final Fourba jusson a HCM ma Metzben is helyt kell állnia. A mérkõzés öt órakor kezdõdik, valamelyik Digi-Tv közvetíti. Hajrá nagybányai HCM!

Nagybányai HCM – MKS Selgros Lublin (Lengyelország) 30 – 25 (16 – 12)

Lascãr Panã sportcsarnok, kb. 2.800 nézõ. Vezette: Dalibor Jurinovics és Marko Mrvica (mindkettõ horvát). EHF ellenõr: Tomo Vodopivec (Szlovénia).

Büntetõdobások: 6 – 3 (5 – 2, kihagyta: Do Nascimento, illetve: Malek), Büntetõpercek: 4 – 4.

HCM: Arenhart (8 jó védése volt), Ungureanu (6 jó védése volt+ egy büntetõ) – Do Nascimento 6 (4 büntetõbõl), Ardean Elisei 4, Buceschi 4 (1), Davydenko 3, Gjeorgjievska 3, Szûcs 2, Oltean 2, Tiron 2, Marin 1, Lobach 1, Nechita 1, Makeeva 1, Herrem, Tatár. Edzõk: Costicã Buceschi és Kovács Magda.

MKS: Dzhukeva (12+1), Baranowska – Kopcela 6, Gega 6 (1), Malek 4 (1), Drabik 4, Repelewska 2, Da Silva 1, Mihdaliova 1, Skrzyniarz 1, Rola, De Jesus, Kozimur, Nestsiaruk, Syncerz, Szarawaga. Edzõk: Sabina Wlodek és Monika Marzec. (simsán) 

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek