no
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kiesett Olaszország, Costa Rica nyerte a D csoportot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az uruguayi válogatott kedden 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot a 3. fordulóban, így riválisát kiejtve továbbjutott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjából.


Az uruguayi válogatott kedden 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot a 3. fordulóban, így riválisát kiejtve továbbjutott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjából.
A négy éve a negyedik helyen végzett dél-amerikai együttes győztes gólját Diego Godín szerezte fejjel a 81. percben, az olaszok Claudio Marchisio kiállítása miatt az utolsó félórában tíz emberrel futballoztak. Uruguay szombaton a C csoport győztesével találkozik a nyolcaddöntőben.
A találkozón fél órát emberhátrányban játszott Prandelli csapata, ugyanis a játékvezető a 60. percben kiállította Marchisiót, aki hosszan tolta meg a labdát, és rátartott a szerelő Arévalo lábára, a bíró - talán kissé szigorúan - egyből kiállította az olasz középpályást.
Az emberhátrány megbosszulta magát, ugyanis a 81. percben egy jobb oldali szöglet után Godín ugrott a legmagasabbra, és 8 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (1-0).
Uruguay lépett pályára győzelmi kényszerrel, mégis az olasz válogatott birtokolta többet a labdát, igaz, egyáltalán nem vállalt kockázatot a gólszerzés érdekében, nehogy a riválisnak legyen helyzete az esetlegesen kinyíló védelem hibájából. Mivel a dél-amerikai együttesnél alig-alig volt a labda, az európai csapat pedig nem erőltette a támadásokat, így jószerivel teljesen eseménytelen első félidőt láthatott a publikum.
A folytatásban az olaszok még inkább megszállták a középpályát és kapujuk előterét, az uruguayiak nem tudtak ezzel mit kezdeni, egyetlen helyzetüket Rodríguez hagyta ki. A játék képet teljesen megváltoztatta Marchisio kiállítása, ezt követően fölénybe kerültek a dél-amerikaiak, de az olasz ellentámadások is veszélyesebbé váltak. Hiába játszott egyre nagyobb fölényben Uruguay, komoly lehetősége nem volt, mígnem egy szöglet után Godín fejelte tovább csapatát. Az olaszok az utolsó tíz percben emberhátrányban is próbáltak támadni, de mindhiába, próbálkozásaikat nem kísérte siker.
A csoport másik meccsén Anglia 0-0-ás döntetlent játszott Costa Rica csapatával.

(MTI)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek