k rmdsz
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Lebőgött a címvédő spanyol válogatott

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Spanyolország együttese 2-0-ra kikapott Chilétől és kiesett. A dél-amerikai csapat mellett a szintén hibátlan mérleggel álló Hollandia is biztos továbbjutónak számít.


A világbajnokság előtt sokan úgy vélték, hogy a házigazda Brazília, valamint a címvédő Spanyolország számít a 2014-es labdarúgó-világbajnokság legnagyobb esélyesének. Nos, szerda este eldőlt: a spanyolok kiszálltak az aranyéremért folytatott küzdelemből. Hiába változtatott két helyen is a kezdőnVicente del Bosque – Piqué és Xavi ki-, Javi Martinez és Pedro bekerült a csapatba –, a spanyol együttes ugyanolyan fásultan játszott, mint tette azt Hollandia ellen. Annak 1-5 lett a vége.

Ezúttal sem indult sokkal jobban a dolog, a sokat hibázó spanyol védelmet a 20. percben büntette meg először a chilei válogatott, amikor is Vargas iratkozott fel a góllövőlistára. A továbbra is ötlettelenül játszó Spanyolország a szünet előtt ismét kapitulált, egy szabadrúgás után Casillas középre öklözte a labdát, az ott ólálkodó Aránguiz pedig köszönte szépen, és megduplázta csapata előnyét.

A fordulás után nekiesett ellenfelének a címvédő, azonban hiába akadt két nagy lehetősége is – az elsőt Costa, a másodikat Busquets puskázta el –, nem sikerült szépítenie a spanyol csapatnak. A folytatásban del Bosque együttese egyre kilátástalanabbul játszott, ráadásul a veszélyes chilei kontrákban benne volt annak lehetősége, hogy még nagyobb arányú lehet a különbség. Nem lett, azonban a spanyolok így is búcsúzni kényszerülnek a torna tovább küzdelmeitől.

Korábban még sosem fordult elő, hogy a címvédő két meccs után kiesik.

Az isbiztossá vált, hogy a B csoportból Chile és Hollandia masírozik tovább a nyolcaddöntőbe.

(hir24.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek