no
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Messi beindította Argentínát, Bosznia belőtte első vb-gólját

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Favoritként kezdett Argentína Bosznia ellen a délszláv állam történetének első futball-világbajnoki meccsén, és így is indult a mérkőzés: Kolasinac a 3. percben öngólt vétett, a beívelés szerencsétlenül a kapuba csorgott a lábáról.


A továbbiakban, a szünetig viszont nem voltak meggyőzőek az argentinok, akik közül hányzott a cserepadon hagyott Gonzalo Higuain. A bosnyákoknak sem volt nagyobb helyzetük, de az íveléseket is nehezen takarították el a dél-amerikai védők és középpályások, ingatag volt a kétszeres világbajnok játéka. Messi sem volt az igazi, többször is könnyedén állították meg, elvették tőle a labdát.

Sabella kapitány kettőt is cserélt a szünetben, jött Higuain és Gago az észrevehetetlen Maxi Rodriguez és Campagnaro helyére. Össze is kapták magukat Messiék, de azért most sem brillíroztak.

A világ legjobbja is magához tért valamennyire, és ezt bizonyította is a 65. percben, amikor 8 év elteltével belőtte második vb-gólját: ahogy szokott, jobbról balra futva két védőn átlépett, majd ballal, halál pontosan a jobb alsóba csavart, a labda a kapufáról pattant be. Az utolsó védő vádliján nagyon picit talán megcsúszott a labda, ez kellhetett ahhoz, hogy befelé pattanjon.

Messi egyébként vb-n 2006-ban, Szerbia ellen talált be ez előtt először és utoljára.

A meccs eldőlt, de a bosnyákok nem adták fel, hat perccel a vége előtt a szintén csere Ibisevics megszerezte hazája első vb-gólját, ami persze saját első világbajnoki találata is: kötényben gurított a kapuba, Romero még hozzá ért a labdához, de védeni nem tudott.

A maradék időben kitámadtak a bosnyákok, akiknél végig a pályán maradt a fradis Besics, de már nem tudtak egyenlíteni. Sőt, az argentin kontrákból többször majdnem gólt kaptak, csak Messiék elszórakozták a helyzeteiket.

Összegezve Argentína biztosan kezdett, de nem tűnik játéka alapján vb-esélyesnek. Boszniáról meg elmondható, hogy Iránnál és Nigériánál jobb, elméletileg második helyen tovább kell jutnia a csoportból.

(sprotgeza.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek