k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Messi visszautasította a Copa America legjobbjának járó trófeát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A legutóbb Bajnokok Ligáját nyerő, spanyol bajnok és kupagyőztes FC Barcelona három labdarúgója is bekerült a dél-amerikai nemzeti válogatottak hétvégén zárult kontinentális bajnoksága, a Copa America álomcsapatába.


A sorozat legjobb tizenegyében az argentin Lionel Messi és Javier Mascherano, valamint a kapus Claudio Bravo kapott helyet. Sajtóhírek szerint Messi, a Barca négyszeres aranylabdás sztárfutballistája kiérdemelte az MVP-t, vagyis a torna legértékesebbjét megillető címet is, de állítólag visszautasította csalódottságában, miután az argentin nemzeti együttes tizenegyesekkel elbukta a döntőt a házigazda Chile válogatottjával szemben.

A madridi Marca, a legnépszerűbb spanyol sportnapilap az argentin médiára hivatkozva adott hírt Messi döntéséről, hozzátéve, hogy csak közvetett bizonyíték van a Barca támadójának lépésére. Jelesül az, hogy - amint arról a Marca leleplező képsorokban is beszámol - az MVP-nek előkészített trófea egy ideig még ott volt a döntő estéjén a többi serlegnek is helyet adó díszasztalon, majd egyszer csak felbukkant az asztal alól két kéz, amely "leemelte" az ominózus trófeát. A szervezők semmiféle magyarázattal nem szolgáltak, s a szokásokkal ellentétben ezúttal nem is hirdették ki, hogy kinek ítélték oda a Copa America legjobbjának járó díjat, amelyet végül nem is vett át senki sem...

A dél-amerikai sajtóhoz hasonlatosan a spanyol média is elmereng azon, hogy Messit valamiféle átok üldözi. A világ legjobbjának tartott labdarúgó amennyire sikeres évek óta katalán klubcsapatával, annyira nem az az argentin válogatottal, amellyel a mostani előtt a Copa America 2007-es döntőjében ugyancsak alulmaradt, miként veszített a 2014-es brazíliai világbajnokság fináléjában is.

Több szakíró felrója neki, hogy az argentinok trófeanélküliségéhez maga is hozzájárult: az idei Copa Americán nem tudott igazi vezéregyénisége lenni nemzeti együttesének, s adós maradt a gólokkal is, hiszen a mostani tornán csupán egyszer volt eredményes a rendes játékidőben, a csoportmeccsek legelején Paraguay ellen, tizenegyesből.

A 28 éves labdarúgónak így tovább kell várakoznia az újabb kiugró sikerre a válogatottal, s továbbra is be kell érnie két régebbi elsőséggel: a 20 éven aluliak 2005-ös világbajnokságán szerzett aranyéremmel és a 2008-as pekingi olimpiai torna megnyerésével.

(MTI)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek