no
2024. május 04., szombat Mónika napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Női kézilabda bajnokok ligája

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Óriási balszerencse sújtja a nagybányai HCM lányait, hiszen, mind a metzi, mind a hazai mérkõzésen a csoport legerõsebbje, a norvég Larvik ellen rengeteg büntetõt hibáztak! Ha ezek bemennek, most hat megszerzett pont lenne a tarsolyukba, de – sajnos – nem sikerült értékesíteni a hétmétereseket, így továbbra is izgulhatunk az elitbe kerülésért.


Pedig milyen szépen indult minden: a lányok összeszedetten és fõleg eredményesen játszottak és szinte hatvan percen keresztül vezettek a sokkal rangosabb nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezõ norvég bajnok, Larvik HK ellen. A rutin hiánya azonban azt eredményezte, hogy a már a markunkban lévõ gyõzelem fájó vereséggé alakuljon. Bevett szokás kies hazánkban, hogy a sportlétesítményeket egy „szobor” pópa megszenteli, hogy az ártó szellemek még a közelébe se kerüljenek a hazai csapatnak és, hogy a labda a mi kapufánkról kifele, míg az ellenfélérõl kizárólag befele pattanjon! Csak halkan kérdezem: járt-e „szobor”mostanában a „Lascãr Panã” sportcsarnokban ? Nagyon úgy néz ki, hogy nem, mert a lányaink ezen a mérkõzésen hét(!) büntetõt hagytak ki, míg a norvég lányok csupán csak hármat! A szellemek mégiscsak Toftot támogatták! De mi bajuk volt a világ legjobbjával, Do Nascimentoval? Egy huncut gólt sem engedélyeztek neki! Viszont, hogy, hogy nem, egészen jó viszonyba kerültek Davydenkoval és nagy kegyesen hét góllal jutalmazták. Sajnos ez kevésnek bizonyult a várva-várt gyõzelemhez, pedig a nagybányai lányok megérdemelték volna. Volt tartása a csapatnak, jól védekeztek és kevés kivétellel végig vezettek, volt, hogy három góllal is (12 – 9 a 23. óllal is (12 – 9 a 23. percben), csak azok a fránya hétméteresek! Hiába adták meg rendre a kitûnõen bíráskodó magyar bírók a hétmétereseket a javunkra, a kellõ pillanatban mindig megremegett Davydenko (kétszer), Marin (kétszer), Buceschi, Ardean Elisei és Do Nascimento keze. Mintahogy tizenhat másodperccel a vége elõtt 23 – 24-es állásnál még volt egy esély a döntetlenre, ám a labda az oldalvonalon kívül landol, ezzel oda a lehetõség!  Hja, az ártó szellemek! Hiába, kell az a „szobor”, na!

A vége: Nagybányai HCM – Larvik HK 23 – 24 (13 – 12). De szép is lett volna legalább egy icipici pontocska, erõsen megérdemeltük volna, na!

Nagybányai HCM – Larvik HK 23 – 24 (13 – 12)

„Lascãr Panã” sportcsarnok, teltház. Vezette: Horváth Péter és Márton Balázs (mindketten Magyarország). EHF-ellenõr: Sotirisz Migasz (Görögország)

Büntetõdobások: 11 – 6 (4 – 3 Kihagyta: Davydenko 2, Marin 2, Buceschi, Ardean Elisei, Do Nascimento, illetve: Riegelhut 2, Mörk). Kiállítások: 4 – 10 perc.

Nagybányai HCM: Ungureanu (12 +1), Arenhart (6+1), Cetãteanu – Davydenko 7 (2), Marin 5 (1), Makeeva 3, Buceschi 3, Nechita 2, Szûcs 1, Ardean Elisei 1 (1), Herrem 1, Lobach, Gjeorgjievska, Do Nascimento, Tatár. Edzõk; Costicã Buceschi és Kovács Magda.

Larvik HK: Toft (6+4), Hasanic – A. Hammerseng-Edin 6 (1), Blanco 5, Hammerseng-Edin 4, Wojtas 4, Mörk 3(1), K. Riegelhuth 1 (1), Solberg 1, Albertsen, Breivang, Johansen, Breistol, Sülland, Lund. Edzõk: Gustav Ole Gjekstad, Tor Odvar Moen.

A D csoport másik mérkõzésén: Selgros Lublin – Metz 35 – 31. Következik: Larvik – HCM, Metz – Lublin.

(simsán)

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek