rmdsz
2024. június 23.,  Zoltán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Olaszország nyerte a mediterrán derbit, döntőbe jutott az Eb-n

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Kis híján megcsinálták a spanyolok, többször pusztán centiken múlott, hogy nem ők készülhetnek az Európa-bajnokság vasárnapi fináléjára. Az olasz játékosok azonban egyszerűen jobban bírták a nyomást: a büntetőpárbaj során nem volt már kérdés, hogy ki jut tovább.


Pörgős, kemény, de gólszegény összecsapást hozott az Európa-bajnokság első elődöntője: sem az olaszok, sem a spanyolok nem az első percekben akarták eldönteni a továbbjutás sorsát. Az első pár perc érezhetően arról szólt, hogy a két csapat feltérképezte egymást játékát. Az olaszokat viszont meglepetésként érhette a spanyolok focija: sokáig szinte labdához sem hagyták érni őket, így az első harminc percben csupán 29 százalékban volt náluk.

A spanyolok labdabirtoklásra épülő taktikája azonban nem vezetett eredményre, még úgy sem, hogy Luis Enrique szövetségi kapitány alapjaiban nyúlt bele a csapatba: Morata nem kezdett, helyén Oyarzabal hamis kilencesként mozgott, ami azt jelentette, hogy a spanyoloknak nem volt befejező csatáruk. Oyarzabal lábában több gól is maradt, egy már az első félidőben, amikor Pedri egy remek labdát varázsolt elé, ő azonban nem tudta átvenni.

Nem kellett soká várni az első olasz helyzetre sem: amikor hozzájuk került a labda, igyekeztek jól kihasználni a lehetőségeiket. A sérülés miatt hosszú pihenőre kényszerülő Spinazzola helyén játszó Emerson például nagyszerűen törhetett a kapura, Unai Simon pedig nagyon elmérte a kiugrást a hálója elől, másodpercekig üresen tátongott a spanyol kapu. Emerson viszont nem lőtt, hanem középre tette, addigra viszont a spanyol védősor már képes volt visszazárni.

Spanyolország ezt követően felpörgött: Dani Olmo lőtt többször is távolról kapura, az olasz Bonucci–Chiellini-védőpáros többször csak nyomozni tudta ezeket a lövéseket, Donnarumma azonban a helyén volt, és hárítani tudta őket. Az első félidő végén úgy tűnt, hogy felébredt az olasz válogatott: ismét Emerson került nagy helyzetbe, ám ezúttal a felső lécre bombázta a labdát.

A második félidő is spanyol fölényt hozott, Olmo törhetett szinte azonnal ismét Donnarumma hálójára, ám Di Lorenzo lábával ő sem számolt. Az olasz kapus nem győzött hálálkodni csapattársának annak ellenére is, hogy jófelé vetődött, komoly esélye lett volna blokkolni a lövést.

Az olasz gól kulcsa is Donnarumma lett: a kapus remekül indította be az olasz kontrát egy spanyol szögletet követően, Insigne roboghatott a kapu felé. Őt ugyan szerelték a spanyolok, de a labda Chiesa elé vágódott, aki kíméletlenül lőtte el Unai Simon mellett a labdát.

© AFP / JUSTIN TALLIS

A spanyolok ezt követően beszögezték az olasz csapatot a kapuja elé, de húsz percig nem tudták kihasználni az amúgy rendre meglévő helyzeteiket sem. Oyarzabal például a lefutotta a védőket, majd luftot fejelt, pedig ezen a labdán egyáltalán nem volt ember, tiszta gólhelyzet volt.

A nyolcvanadik percben viszont magukra találtak a spanyolok: Morata csak a cserepadról állt be, ám addigra már felvette a ritmust, Dani Olmo ugratta ki, jobbal átvette, ballal pedig a hálóba lőtte a labdát. Két perccel később Moreno került nagy helyztbe, és megfordíthatta volna a meccset, de rosszul célzott: a lövése még a kaput sem találta el.

© AFP / JUSTIN TALLIS

A rendes játékidő és a kétszer tizenöt perces hosszabbítás sok jót nem tartogatott a nézőknek: az egyre fáradó olaszok percekre beálltak védekezni, a spanyolok pedig képtelenek voltak áttörni a falukon. Volt nagy színészkedés is: Jordi Alba hátulról rúgta fel Berardit, viszont ezt követően úgy fetrengett, mintha ő kapott volna halálos sebet.

A hosszabbítás egyetlen említésre méltó pillanata Berardi lesgólja volt, amiről az első pillanattól kezdve ordított, hogy érvényteleníteni fogják, senki nem is ünnepelte meg.

A büntetők viszont elhozták azt a drámát, ami a 2021-es mediterrán derbiből mindeddig hiányzott. Az olaszok kezdtek, ám Locatelli lövését kapásból megfogta Unai Simon. Meglepetésre a spanyolok nagy reménysége, Dani Olmo is hibázott, az olaszok viszont ezt követően már nem: Belotti bombája védhetetlen volt, a spanyolok részéről Moreno tudott ekkor egalizálni. Ekkor jött viszont Bonucci végtelenül laza lövése: a védő teljes nyugalommal gurított a hálóba. Bernardeschi és Thiago Alcantara hasonló ólmos nyugalomról tett tanúbizonyságot, Morata viszont nem. Az egyenlítő gólt szerző csatár lövése gyenge volt, Donnarumma simán kiütötte a kapu elől. Jorginho flegma lövése pedig már csak a hab volt a tortán, továbbjutottak az olaszok.

© AFP 

Olaszország tehát 2012 óta először bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, ahol ellenfele a szerdai angol-dán találkozó győztese lesz.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Dominique 2023.07.12 08:23:29
Sunt doamna DOMINIQUE DELLENBACH, femeie de afaceri de origine franceza si cu domiciliul in Franta.

Pentru a lupta împotriva sărăciei și excluziunii bancare, vă ofer online:

- împrumuturi comerciale

-Imprumuturi personale

- Finantare imprumuturi

- Credite imobiliare

Vă putem oferi un preț între 5.000 € și 60.000.000 € la o rată redusă de 0,80% până la 2% pentru petrecerea de sfârșit de an în această perioadă a crizei de sănătate prin care trecem.

Ești bărbat sau femeie de afaceri. Dacă aveți preocupări de management financiar sau dacă nu aveți fondurile necesare pentru a începe propria afacere. Dacă aveți nevoie de un împrumut pentru a stinge datorii sau pentru a vă plăti facturile. Aveți un scor de credit scăzut și astfel vă achitați datorii sau vă plătiți facturile. Ai probleme cu creditele și îți este greu să obții împrumuturi de la bănci sau alte instituții financiare. Dacă aveți nevoie de un împrumut pentru a vă finanța proiectele.

Rata dobânzii la credit este de 0,80% pe întregul credit, iar condițiile ofertei de credit sunt foarte simple. Împrumuturile solicitate se obțin în termen de 72 de ore de la

magazie de dosare.

Oferta mea este serioasa, o veti putea realiza prin procedura care este procedura legala de acordare a creditelor intre persoane fizice.

Contactați-mă astăzi și spuneți-mi suma de bani pe care doriți să o împrumutați.

Adresa mea de e-mail este: dellenbach.dominique1964@gmail.com / TELEGRAM: +33774080645 / TEL/ Whatsapp: +33774080645

Că în zilele noastre există mai mult impact al falsurilor care sunt făcute să creadă în întreaga lume că sunt o structură cinstită, dar în realitate acestea sunt doar falsuri și hash-uri false, doar pentru a abuza de orice și nimic pentru a înșela oamenii care au nevoie urgentă de satisface nevoile lor personale.

Așadar, pentru a evita toți acești parametri, am dorit să vă însoțim în cadrul financiar astfel încât să aveți o soluție adecvată la problemele dumneavoastră financiare care continuă să crească peste noapte.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să specificați suma și durata rambursării creditului dumneavoastră.
Cordial,


Reklam


NAGYBÁNYAI ESEMÉNYNAPTÁR

Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek