no
2024. május 07., kedd Gizella napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Rangadót nyert a Nagybányai HCM

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybányai HCM 25-21-re megnyerte a Brassói Corona elleni rangadót az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában.


A szerdai mecscsen a házigazdák már az első félidőben kényelmes előnybe kerültek (14-9), a barcaságiak pedig a második játékrészben sem tudták felvenni a versenyt a címvédővel. Sikerével a máramarosi együttes immár 51 ponttal vezeti az összetettet, mögötte az egy pont levonásával büntetett Bukaresti CSM (47) a második.

A Cenk alatti gárda ugyan megőrizte harmadik helyét a táblázaton, de immár kilenc pont a lemaradása a HCM-mel szemben. Lévén, hogy a Nagybánya vasárnap (DigiSport, 16.10) a Viborg otthonában játszik a Bajnokok Ligája középdöntős csoportjának harmadik fordulójában, a sereghajtó Marosvásárhely elleni összecsapását szerdára halasztották.

Hasonlóképp a Brassó–HCM Roman meccset is csak jövő héten rendezik, mivel a két együttes az EHF-kupában, illetve a KEK-ben lép pályára a hétvégén – a brassóiak az orosz Asztrahanocskát fogadják, míg a neamţiak a dán Midtylland vendégei lesznek. A 19. fordulóból a DigiSport a vasárnapi Konstanca–Râmnicu Vâlcea összecsapást sugározza 14 óra 15 perctől.

A férfiélvonal 18. fordulójában esedékes Konstancai HCM–Székelyudvarhely rangadót ugyancsak jövő hétre halasztották, mivel mindkét csapat az európai porondon játszik. A pontvadászatban listavezető hargitaiak a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében, hazai pályán játszanak pénteken és szombaton 18 órától a luxemburgi Red Boys Differdangéval. A tengerparti román bajnok az oroszországi Szentpétervár alakulatát látja vendégül (DigiSport, vasárnap, 11.45) az EHF-kupában.

Az anyagi problémákkal küszködő Konstanca nem jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, a magyar bajnok Veszprém ellenben már a BL-csoportelsőségért játszik, és ha vasárnap a papírformának megfelelően legyőzi a vendég Celjét, kedvező helyről lép tovább a nyolcaddöntőbe. A női mezőnyben címvédő Győr bebiztosítja negyeddöntős helyét, ha szombaton nyert a Metz ellen.

Krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Loan Are you looking for a legitimate loan? Have you been turned down by your banks? You need money (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek