k rmdsz
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ronaldo a 95-ik percben mentette meg Portugáliát a kieséstől

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az amerikaiak hátrányból fordítva az utolsó pillanatban adták ki kezükből a győzelmet.


Az Egyesült Államok egy gólós hátrányból fordítva egészen a 95-ik percig a továbbjutást jelentő győzelemre állt Portugália ellen, mikor a sérüléséből felépülő Ronaldo beadását Varela védhetetlenül befejelte, ezzel a döntetlennel pedig életben tartotta Paulo Bento csapatát. A csoportból még mind a négy csapat továbbjuthat. 

A portugálok egy ajándékgóllal szerezték meg a vezetést az ötödik percben. Egy baloldali beadásnál Cameron fel akart szabadítani, de nem találta el a labdát, amely így az ötös túloldalán helyezkedő Nanihoz pattant, aki a ziccert magabiztosan értékesítette. A portugálok a gól után hátra húzodtak, így az Egyesült Államok csapata átvette az irányítást. Klinsmann csapata fölényben futballozott, több veszélyes kísérlete is volt, de egyenlítenie nem sikerült. A játékrész hajrájában ismét a portugálok játszottak jobban, s az utolsó percben Howard kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy az európai együttes ne növelje az előnyét.  A szünet után mindkét csapat hatalmas lendülettel, nagy iramot diktálva folytatta az összecsapást, lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, 10 perc elteltével egy szép amerikai támadás végén Bradley üres kapura leadott lövése a gólvonalon álló Costáról vágódott le.  Az egyenlítésre a 64-ik percig kellett várni. Ekkor egy szöglet után a portugálok a kaputól 25 méterre helyezkedő Joneshoz került a labda,  a középpályás pedig egy állítás után hatalmas gólt lőtt a mozdulni sem tudó Beto kapujának bal sarkába  Az amerikai csapat 10 perccel a mérkőzés vége előtt megszerezte a vezetést. Eegy jobboldali beadás vágódott a portugál védőről Bradley elé, akinek 12 méterről megeresztett lövése balra pattant Zusihoz, ő pedig középre játszott Dempseyhez, a csapatkapitány pedig két méterről, hassal továbbította a labdát a kapuba (2-1).

A hajrában is amerikiak visszavettek a tempópól, de a portugálok így sem jelentettek veszélyt Howard kapujára. Dempsey-k már a továbbjutás küszöbén álltak és ünnepelni készültek, mikor az utolsó utáni pillanatban egy portugál kontratámadás végén Ronaldo mesteri asszisztjából Valera fejesgóljával egyenlített, ezzel életben tartva a portugálok továbbjutási esélyeit.

 

A mérkőzés hangulatát jól jelzi, hogy a portugálok a mérkőzés után szinte alig ünnepeltek. A döntetlen azt jelenti, hogy  ebben a csoportban az utolsó körben dől majd el, hogy a négy közül melyik két csapat folytatja a tornát a nyolcaddöntőben.  Az Egyesült Államok Németországgal, Portugália pedig Ghánával találkozik a csütörtöki harmadik fordulóban.

G csoport, 2. forduló:
Egyesült Államok-Portugália 2-2 (0-1)
Manaus, 41 ezer néző, v: Nestor Pitana (argentin)
gólszerzők: Jones (64.), Dempsey (81.), illetve Nani (5.), Varela (95.) sárga lap: Jones (75.)

 A csoport állása:

1. Németország          2  1  1  -   6-2  4 pont
2. Egyesült Államok    2  1  1  -   4-3  4
3. Ghána                    2  -  1  1   3-4  1
4. Portugália               2  -  1  1   2-6  1
 

3. forduló:

június 26.: Egyesült Államok-Németország, Recife 18.00
június 26.: Portugália-Ghána, Brazíliaváros 18.00

(magyarhirlap.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

dakany.endre@gmail.com Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? Vállalkozási hitelek? Jelzáloghitelek? (...)

dakany.endre@gmail.com Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? Vállalkozási hitelek? Jelzáloghitelek? (...)

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek