rmdsz 1
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Sírva köszönt el a Real Madridtól Iker Casillas

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

25 év, 725 mérkőzés, 19 trófea után Iker Casillas távozik a Real Madridtól, a 34 éves kapus a jövőben a Porto játékosa lesz.


A világ- és Európa-bajnok spanyol klasszis vasárnap megtartotta – játékosként legalábbis – utolsó madridi sajtótájékoztatóját, amely telis tele volt érzelmekkel. „Huszonöt évig védtem itt, ez a klub nemcsak labdarúgóvá, hanem emberré is nevelt, és ezért nagyon hálás vagyok – kezdte Casillas, már az első pillanatokban is könnyes szemmel.

Minden idők egyik legjobb kapusa nyolcévesen került a Real utánpótlásába, az első csapatban 1999 szeptemberében – 18 esztendősen – mutatkozott be. Villámgyorsan ívelt felfelé a karrierje, hiszen egy évre rá már kiszorította a kapuból a német válogatott Bodo Ilgnert, 2000-ben pedig minden idők legfiatalabb kapusaként léphetett pályára a Valencia elleni BL-döntőn, melyet 3-0-ra meg is nyertek a királyiak.

Casillas még csak 21 volt, s már kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatta magát, akkoriban aligha gondolta, hogy a harmadikra 2014-ig várni kell. Iker Casillas 19 különböző serleget nyert a Reallal, amelyben 725 alkalommal szerepelt, öt alkalommal választották meg a világ legjobb kapusának, és a sportteljesítményéért Asztúria Hercege díjat kapott.

A madridiak egyik legendája furcsa körülmények közt távozik. Casillas szülei az El Mundo című lap tegnapi számában borították ki a bilit, mondván, Florentino Pérez, a Real elnöke valósággal elüldözte Madridból a fiukat.

„Lorenzo Sanz és Calderón ideje alatt a fiam boldog volt, Pérez viszont sosem kezelte méltóan – magyarázták. – Sosem szerette őt, többek közt azért, mert alacsony (185 cm – a szerző). Iker ellenben sokáig tartotta magát, olyan helyzetekben is, amiről a sajtónak fogalma sem volt.

Pszichésen is nehéz volt ez az elmúlt öt év a számára, gonosznak, téglának állították be a szurkolók szemében, igazságtalanul. A lejáratókampány az ő és néhány újságíró haverjának a műve, amivel most végül elérte a célját. Péreznek nagy szerepe van abban, hogy Iker elhagyta a Real Madridot.”

A 162-szeres spanyol válogatott kapus hozzátette: bár mostantól a Porto játékosa, nem búcsúzik örökre, nem szakad ki a Real Madrid családjából.

„Biztos vagyok benne, hogy a jövőben találkozunk még – mondta a kapus a sajtótájékoztatón. – Remélem, hamarosan újra élvezhetjük egymás társaságát. Addig is, bármerre járok a világban, azt kiáltom: Hala Madrid!”

nepszava.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek