no
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Tényleg lepereg ilyenkor előtted az életed

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Magyar női kézilabdacsapat a Bajnokok Ligájában még sohasem tudta megvédeni első helyét, a Győri Audi ETO-nak a Papp László Sportarénában, tízezer ember előtt sikerült. Kilenc szélről lőtt góllal érték el, ami az összes 27 góljuk egyharmada volt. Tökéletes taktika mellett tökéletes meccset játszottak.


Nagyon fontos győzelmet ért el a Győr, amely a Bajnokok Ligája szezonban még egyszer sem tudta legyőzni a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát. Ehhez képest a BL-döntőben alig több mint 13 perc alatt már 7-2-es előnyt harcolt ki, és ebből az ötgólos különbségből legalább hármat akkor is megőrzött, amikor a rivális felzárkózott. A vége 27-21 lett.

„Minden a helyén volt” - mondta a meccs után a döntőben hét gólig jutó győri Görbicz Anita. „Szinte mindegyik pillanatban, mindenki tudta, kinek kell elvállalnia a lövést, hová kell passzolni. Remek taktikát dolgozott ki Ambros Martín, és azért dolgoztunk, hogy kívülről ez egy könnyű győzelemnek tűnjön, még ha mi belülről azt éreztük, hogy ez egyáltalán nem volt könnyű. Megérdemelten védtük meg a címünket, okosan, taktikusan játszottunk. Fantasztikusan. Beszélhetnék én a taktikáról, de az a lényeg, hogy szinte száz százalékban végrehajtottuk, amit megbeszéltünk, így a játékunk beszélhet helyettem” - mondta.

A játék volt a győzelem kulcsa

„ Amikor a játék dominált és nem a verekedés, akkor érezni lehetett, hogy csak mi győzhetünk” - ezek már a spanyol edző szavai. Martín még szombaton is igen visszafogott volt, csak annyit mondott, reméli, most játszanak a legjobban.

Bognár Bódi Bernadett tavaly még nem volt csapat tagja, a balkezes szélső most két gólt tett hozzá a csapat játékához.

„Sohasem hittem volna, hogy tényleg van ez az érzés, amikor lepereg előttem az életem. Most megtörtént. Visszagondoltam arra, hogy mennyit kellett ezért nélkülözni, feláldozni, és hogy megérte, mert életem nagy győzelme összejött. Minden kijött belőlünk. És a legjobbkor. Ambros mindig azt mondta nekünk, amikor nem ment jól a játék: nyugi, ki fog jönni a jó forma. Ne aggódjunk, mert a legjobbkor, a döntőben fogunk jól játszani. És igaza lett. Amikor kisebb holtpontra kerültünk, akkor mindig segített valaki továbbvinni a csapatot. Nem egyénieskedni akartunk, hanem csapatként nyerni. Ezt az érmet talán még holnap fogom sem maradéktalanul jól feldolgozni” - magyarázta a lövést nem hibázó szélső.

Még nála is sokkal mosolygósabb volt Eduarda Amorim, a brazilok világbajnoka, aki néhány mondatot magyarul is elmondott. „Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok, és hogy megvan a második aranyérmem. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.”

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek