no
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Világcsúccsal világbajnok Hosszú Katinka

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hosszú Katinka világcsúccsal nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást a kazanyi vizes világbajnokságon.


A magyar versenyző vasárnapi előfutamát (2:07.30 p), majd elődöntőjét (2:06.84) is Európa-csúccsal nyerte, majd a döntőben 2:06.12 perces idővel diadalmaskodott. 

Hosszú jól kezdett, bár pillangón brit riválisa tartani tudta vele a lépést, háton azonban növelte előnyét, és ekkor már három tizeddel a világcsúcsidőn belül úszott. Mellen még tudott erősíteni, így gyorson már csak az órával versenyzett.

"Hihetetlen, hogy három századdal sikerült megjavítanom a világcsúcsot, eddig senki a közelébe sem tudott kerülni" - nyilatkozta boldogan a döntő után az M4-nek. 

"A végén nagyon kellett küzdenem, de megúsztam, hihetetlenül boldog vagyok"

- fogalmazott Hosszú Katinka, aki ezzel önmaga negyedik, a magyar úszósport 24. világbajnoki aranyérmét szerezte.

NŐI 200 MÉTER VEGYES

  • 1. Hosszú Katinka 2:06.12 – világcsúcs
  • 2. Vatanabe Kanako (japán) 2:08.45
  • 3. Marie O'Connor Siobhan (brit) 2:08.77

"Számomra a világcsúcs többet jelent, mint egy olimpiai arany. Az, hogy a leggyorsabb vagyok egy versenyszámban, hogy soha senki sem úszott még gyorsabban, az hihetetlen, még most sem fogtam fel" - nyilatkozta a döntő után Hosszú az MTI-nek. Rövidpályán már úszott világcsúcsot, de ötvenes medencében még nem, ezért jelent különösen sokat számára ez az időeredmény - mondta.

"Ráadásul egy olyan cápadresszes csúcsot sikerült megdöntenem, amire 2009-ben azt mondták, valószínűleg soha vagy csak évtizedek után fogják megjavítani. Most végre beleélhetem magam abba, amikor valaki elmondhatja magáról: egy varázslatos álma teljesült."

Előzetesen próbált nem gondolni a rekordra, igaz, azt tudta, hogy nyerni fog - tette hozzá. Délután kizárólag a versenyre koncentrált, a döntőből viszont szinte semmire nem emlékszik.

"Talán csak az utolsó huszonöt méterre, ami azt jelenti, hogy nagyon jó verseny volt, ki tudtam mindent zárni, kiadtam magamból mindent" - folytatta. "Az utolsó huszonöt méter már nagyon fájt, akkor kezdtem magamhoz térni, hogy húha, itt gondok lesznek, de reméltem, hogy senki nincs a közelemben. Akkor már csak próbáltam odaérni a falhoz, amilyen gyorsan csak tudtam" - mondta Hosszú, aki a kazanyi folytatással kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy jó formában van...

Hosszú a döntőben jól kezdett, bár pillangón brit riválisa tartani tudta vele a lépést, háton azonban növelte előnyét, és ekkor már három tizeddel a világcsúcsidőn belül úszott. Mellen még tudott erősíteni, így gyorson már csak az órával versenyzett.


maszol.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek