k rmdsz
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Zsinórban negyedszer bajnok a Kolozsvári CFR

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Két meccslabdával érkezett a labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának hajrájába a Kolozsvári CFR, kedden este pedig az elsőt rögtön ki is használta: idegenben győzte le az FC Botoșani együttesét, így behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett FCSB-vel szemben.


Megszakadt az a sorozat, hogy az a csapat, amely az alapszakaszt követően első helyen jut be a felsőházi rájátszásba, az meg is nyeri a bajnokságot. Az idei a hatodik olyan bajnokság, amelyben rájátszásos rendszerben játszanak, és ezúttal nem az alapszakasz-győztes húzta be az aranyérmet. A CFR előtt adott volt a feladat, amennyiben megszerzi mindhárom pontot az FC Botoșani otthonában, megnyeri a bajnokságot. Az első percekben pedig próbálta is meglepni házigazdáját a kolozsvári gárda, Debeljuh volt aktív, ám a horvát támadó fejesei pontatlanok voltak. Gólhoz legközelebb Manea járt, fél óra játék után távolról eleresztett kapáslövését Pap kitenyerelte a kapu bal oldalából.

Szinte góllal válaszolt Botoșani, három perccel később Țigănașu a bal oldalról leadott, rövid sarokra tartó lapos lövése a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Ezekkel a lehetőségekkel el is lőtték puskaporukat az első félidőben a felek, a maradék időben a középpályán harcoltak egymással, így jöhetett a megérdemelt pihenő. A második félidő elején is aktívabb volt támadásban a CFR, az 53. percben pedig megszerezte a vezetést: Deac jobboldali szögletét követően Burcă fejelt kapura, ám Țigănașu vállal beleért a labdába, ez a mozdulat becsapta Papot, a játékszer pedig a hálóba hullott. Rögtön duplázhatott volna a CFR, ám az ígéretes támadás végén Sigurjonsson nem érte el a beadást. A gólt követően a CFR beállt védekezni, többször hét-nyolc játékosa is a tizenhatosban volt, az FC Botoșani játékán nem érződött, hogy fel tudná törni a kolozsvári falat.

Túloldalt pedig Costache volt közel csapata előnyének megduplázásához, a 69. percben szépen szelidítette meg a labdát a tizenhathosban, 8 méterről leadott lövését Pap óriási bravúrral szögletre mentette. A folytatásban nagyon töredezetté vált a játék – főleg a CFR küldöttségének reklamálásai miatt –, támadásban pedig továbbra is a kolozsváriak voltak veszélyesek, a 80. percben Camora szerzett labdát, majd jól ugratta ki a tizenhatosban Deacot, aki jó helyzetből célt tévesztett. A hosszabbításban Al Mawas egyenlíthetett volna, ám Arlauskis szenzációsan jött ki a kapujából és védett, majd Rondon 18 méterről nem találta el az üresen tátongó botoșani-i kaput.

A jelzett négy percnyi hosszabbítás végén Sebastian Colțescu játékvezető hármas sípszója után egymás nyakába ugrottak a Kolozsvári CFR játékosai és stábtagjai, jöhetett az ünneplés: zsinórban negyedszerre nyerte meg a bajnokságot, ez volt egyben a kincses városi együttes hetedik aranyérme a román élvonalban (2007–08, 2009–10, 2011–12, 2017–18, 2018–19, 2019–20). Hasonló teljesítményre még a 90-es években találunk példát, akkor a Bukaresti Steaua nyerte zsinórban a bajnokságokat, 1992 és 1998 között szám szerint hatot. Az FCSB az ezüstéremmel vigasztalódhat (pontszámban még utolérheti a CFR-t, ám megelőzni már nem tudja, mivel a felsőházi rájátszásba jutáskor felfelé kerekítették a pontszámait). Így csak egy kérdésre várunk még választ, melyik csapat szerzi meg a harmadik helyet: a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vagy az Universitatea Craiova.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek