rmdsz header
2024. május 26.,  Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A világ tíz legbiztonságosabb országa

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Itt nem kell félnie a bűnözőktől, a rendőrökben megbízhat, és az utakon is normálisan vezetnek. A turizmus általában a bűnözőket is vonzza, hiszen a kameráját lóbáló gazdag külföldi könnyű célpontja a tolvajoknak vagy a rablóknak. A világ legnépszerűbb turistaközpontjaiban rafinált módokon szabadítják meg az értékeiktől a turistákat (erről bővebben itt írtunk). Vannak azonban országok, ahova nyugodt szívvel utazhat a látogató, mert nagy valószínűséggel nem éri baj, ha meg esetleg mégis, a rendőrség a helyzet magaslatán áll. Az Active Times annak alapján próbálta meg rangsorolni az egyes országokat, hogy mennyire jelent problémát az általános bűnözés és a terrorizmus, mennyire lehet megbízni a rendőrségben, és mennyire biztonságos a közúti közlekedés. Összehasonlításukat a Világgazdasági Fórum, az Egészségügyi Világszervezet, valamint az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának adatai alapján végezték el. Íme a rangsor a kevésbé biztonságostól a legbiztonságosabb országig haladva.


10. Norvégia

Bryggen faépületei

Forrás: Patai Csaba

Mint Skandináviában bárhol, az utak itt is biztonságosak, és általában alacsony bűnözési szint, de a terrorizmussal kapcsolatos aggályok rontották az összképet. Norvégiáról itt és itt olvashatja korábbi beszámolónkat.

9. Új-Zéland

Az autóknak a pingvinekre is vigyázni kell

Forrás: Szigethy Eszter

Jó a rendőrség és a közbiztonság, de érdemes odafigyelni a rossz sofőrökre. Új-Zélandról ittittitt és itt írtunk.

8. Svédország

Stockholmi villamos

Forrás: Gazda Albert [origo]

Az utak biztonság jó, de Hollandia után itt a második legmagasabb a bűnözés a tízes lista országai közül. Svédországról itt olvashat beszámolót.

7. Ausztria

Hallstatt egy kis ékszerdoboz

Forrás: Lantos Gábor

Benne van az legjobb húszban a bűnözés, a rendőrség megbízhatósága és a közúti biztonság vonatkozásában is, és a terrorizmus miatt sem kell aggódni. Ausztriáról ittittitt és itt írtunk.

6. Hollandia

Szélmalom Leidenben

Forrás: AFP/Photononstop/Herv Gyssels

Az első tíz ország közül itt a legmagasabb az általános bűnözés, és van némi aggodalom a terrorizmus miatt is, de a rendőrök megbízhatóak, és az utak is biztonságosak. Hollandiát itt mutattuk be.

5. Szingapúr

Buddhista templom Szingapúrban

Forrás: AFP/Roslan Rahman

Megbízható rendőrség, biztonságos utak, és a szigorú törvények a bűnözőket is visszatartják, különösen az emberölés, az erőszakos támadás és a rablás ritka. Szingapúrról itt olvashatjabeszámolónkat.

4. Izland

Reykjavík látképe

Forrás: Tóth Judit

A bűnözésben és a rendőrség megbízhatóságában az első tíz között jár, de a közúti biztonság a második legrosszabb a top 10 országai közül. Izlandról ittitt és itt írtunk.

 

3. Hongkong

Felvonó Lantau szigetére

Forrás: Gaál Csaba [origo]

Az alacsony bűnözésen kívül itt vannak a világ legbiztonságosabb útjai, persze mivel nincs hosszú úthálózata, a nagy sebesség nem okoz akkora gondot. Hongkongi beszámolónkat itt olvashatja.

2. Svájc

Életkép a zürichi Bahnofstrassén

Forrás: Tóth Judit

Minden vizsgált területen a legjobbak között szerepel. Svájcról ittitt és itt írtunk.

1. Finnország

Muonio evangélikus fatemploma Lappföldön

Forrás: Lantos Gábor

Svájcnál csak ez az  ország biztonságosabb a turisták számára. A világ három legalacsonyabb bűnözési rátájú országa között van, a rendőrség pedig itt a legmegbízhatóbb.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek