k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Belgrádban mutatják be a csíkszeredai Részegh Botond fotóit

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szerbiai fővárosban állítják ki Részegh Botond, csíkszeredai képzőművész Amerikában készült fényképeit. A tárlat október 7-én nyílik meg a belgrádi Funnel Contemporary Gallery-ben.


Részeg Botond egy barátjával éveken át tervezgette az utat „Kerouac nyomán”. Az alkotó eleinte csak a 66-os útról akart fényképeket készíteni, de hamar rájött arra, hogy túlságosan befolyásolják a hozzá fűződő legendák. Ezért úgy döntött, elfelejti Kerouacot és mindazt, amit a témáról olvasott, hallott. „Saját szememmel akartam látni Amerikát” – mondta a projekttel kapcsolatosan. 

„Azzal az elképzeléssel indultam útnak, hogy polaroid géppel készítek felvételeket, de kiderült, hogy a gépem tönkreteszi a papírt. Úgyhogy lemondtam róla, és elhatároztam, hogy fehér-fekete fotókat készítek. Új telefonom volt, egy iPhone, és néhány New York-i fotót azzal készítettem, amelyek rendkívül tetszettek. Úgy éreztem, megtaláltam a polaroidomat. Azonnal megragadott a fénykép rajza és erőteljes fekete-fehér árnyalatai (grafikus művészként sokat dolgozom fekete-fehérben), így teljesen lemondtam a fényképezőgépről. Emellett ismertem Ansel Adams és Andreas Feininger, Robert Frank fotóit, és rájöttem, hogy fényképezőgépet használva nehéz volna nem őket utánoznom. Úgy tűnt, hogy a telefonnal való fényképezés egy más, hozzám közelebb álló látásmódot igényel” – nyilatkozta a projekttel kapcsolatosan Részegh Botond.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek