n
2024. február 27., kedd Ákos, Bátor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Sosem hallott Freddie Mercury-dalt jelentetett meg a Queen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Face It Alone-t, amelyet a néhai énekes az 1989-es The Miracle című album munkálatai során vett fel, csütörtökön mutatta be Ken Bruce, a BBC Radio 2 műsorvezetője.


A Queen nyilvánosságra hozott egy eddig még nem hallott, mély érzelmekkel átitatott dalt, amelyet még 1988-ban rögzítettek Freddie Mercuryval. A dal egyike annak a hat kiadatlan számnak, amelyek a The Miracle hamarosan megjelenő dobozos kiadásában szerepelnek, és amelyek közül négyben Mercury énekel.

Tényleg találtunk egy kis gyöngyszemet Freddie-től, amiről valahogy megfeledkeztünk. Csodálatos, igazi felfedezés. Ez egy nagyon szenvedélyes darab

 – mondta Roger Taylor dobos a számról júniusban.

A lassú, komor ballada, a Face It Alone ütemes dobolással és ujjal pengetett gitárténával kezdődik, mielőtt Mercury hangja felcsendül. Brian May gitáros eredetileg úgy gondolta, hogy a felvétel menthetetlen, de a mérnökök erre rácáfoltak.

Valahogy úgy tűnt, hogy a szemünk előtt rejtőzik. Sokszor megnéztük, és azt gondoltuk, ó, nem, ezt nem igazán tudjuk megmenteni. Ám valójában újra bementünk a stúdióba, és a csodálatos mérnökcsapatunk azt mondta: Oké, ezt és ezt meg tudjuk csinálni!

– mondta a Radio 2 műsorvezetőjének, Zoe Ballnak az év elején a gitáros legenda, hozzátéve: „Ez olyan, mintha össze kellene varrni a darabokat, de gyönyörű, és megható”.

Face It Alone egy komor ballada

Face It Alone egyike a több mint 20, a sessionökből származó felvételnek, sokkal sötétebb, mint az I Want It All és a The Invisible Man című számok, amelyek végül a The Miracle albumra kerültek fel. Az albumot záró Was It All Worth It című szám azonban hasonló témákat dolgozott fel, a sztár ugyanis életéről és karrierjéről elmélkedett, és feltette a kérdést:

Boldog ember vagyok, vagy ez a süllyedő homok?

Mercury 1991 novemberében halt meg, kilenc hónappal a Queen utolsó albumának, az Innuendónak a megjelenése után. Az együttes tagjai 1995-ben újra összeálltak, hogy felvegyék a Made In Heaven című lemezt, kiegészítve az énekes halála előtt rögzített dalokat.

Az utolsó „új” Queen-zene Mercury énekével nyolc évvel ezelőtt jelent meg, amikor May és Taylor a There Must Be More to Life Than This című Michael Jackson-duettet vette fel a 2014-es Queen Forever válogatásra. 2019-ben megjelent Mercury 1986-os Time című szóló kislemezének lecsupaszított változata is, Time Waits for No One címmel.

2011 óta a zenekar az American Idol sztárjával, Adam Lamberttel turnézik, és világszerte stadionokat töltenek meg. Az 1981-es Greatest Hits albumuk minden idők legkelendőbb albuma az Egyesült Királyságban, több mint hétmillió eladott példánnyal – írja a BBC.

A FACE IT ALONE CSÜTÖRTÖKÖN JELENT MEG KISLEMEZKÉNT, AMELYET A MIRACLE BOX SET KÖVET MAJD NOVEMBER 18-ÁN.

A nyolclemezes gyűjtemény alternatív felvételeket és demókat tartalmaz majd, valamint rádióinterjúkat és az album munkálatai során készült felvételeket. A többi kiadatlan szám a When Love Breaks Up, a You Know You Belong To Me, a Dog With a Bone, a Water és a rajongók kedvence, az I Guess We're Falling Out. Ezek közül több is keringett bootlegeken az elmúlt 30 évben, de ez lesz az első hivatalos kiadásuk. 

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek