rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Túlélte az első hidegebb marsi éjszakát a NASA helikoptere

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Túlélte az első hidegebb marsi éjszakát a NASA helikoptere. Az Ingenuity a Perseverance marsjáróra szerelve érkezett a vörös bolygóra, feladata a rover munkájának támogatása lesz. A tesztrepülések hamarosan megkezdődhetnek.


A marsi talajon állva várja első bevetését az Ingenuity, amelyről most a Perseverance marsjáró Navcam kamerája készített új fotót.

Az űreszközök landolási helyszínén, a Jezero-kráterben a hőmérséklet mínusz 90 Celsius-fokig hűlt, kérdéses volt tehát, hogy a helikopter alkatrészei és akkumulátora bírni fogja-e az extrém hideget. Szerencsére a kutatójármű a terhelés ellenére is kifogástalanul működik.

Az alig 1,8 kilogrammos Ingenuityt április 3-án csatlakoztatták le a Perseverance roverről, ha minden a terveknek megfelelően alakul, néhány napon belül elkezdődhetnek a tesztrepülések.

A marshelikopter alkalmas lehet sziklafalak, barlangok és mély kráterek feltérképezésére, továbbá tudományos műszerek szállítására, valamint felderítőként segítheti a marsjáró munkáját.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek