rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Betiltaná a YouTube-ot és a Facebookot a török miniszterelnök

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A YouTube internetes fájlmegosztó és a Facebook közösségi oldal betiltásával fenyegetőzött egy csütörtök esti tévés interjújában a török miniszterelnök, akinek kormánya korrupciós botrányba keveredett, írja az MTI.


A tilalmat a március 30-i önkormányzati választások után vezetné be Recep Tayyip Erdogan, aki úgy fogalmazott, hogy több új intézkedést vezetne be a kormány, és ezek között van e honlapok tilalma. Az nem derült ki az ATV kereskedelmi tévében leadott interjúból, hogy miket tervez még.

December óta a kormány felső köreihez tartozó több tucatnyi tisztségviselő ellen emeltek vádat korrupcióért, emiatt az ellenzék követeli Erdogan lemondását. Az illetők lehallgatott telefonbeszélgetései közül, amelyek alátámasztják korrupt cselekedeteiket, ismeretlenek a múlt hét óta többet feltettek a szóban forgó internetes felületekre. Feltettek két olyan beszélgetést is, amely a miniszterelnököt kompromittálja. Nem teljesen biztos azonban, hogy e felvételek valódiak.

Erdogan egy szerdai sajtóértekezletén közölte, hogy hajlandó távozni a politikai életből, ha pártja összességében nem az első helyen végez a márciusi önkormányzati választásokon. 2002-es hatalomra kerülése óta az Erdogan vezette, iszlám gyökerű Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) nem veszített el egyetlen választást sem, de a Sonar közvélemény-kutató intézet legutóbbi felmérése szerint a párt az utóbbi hónapokban veszített támogatottságából, 40 százalék környékén áll, pedig a 2011-es parlamenti választásokon a szavazatoknak majdnem az 50 százalékát megszerezte.

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek