rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Gyorsul a világgazdaság növekedése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Felfelé módosította idei növekedési kilátásait a Kereskedelmi Világszervezet (WTO), amely idén 4,5 százalék helyett 4,7 százalékos bővülést vár a világkereskedelmi áruforgalomban. Ez az érték a több mint kétszerese a 2013-as adatnak, de elmarad a válság előtti átlagos 6 százalékos növekedéstől.


"Ha a várható GDP-növekedés teljesül, akkor egy széles alapokon nyugvó, de mérsékelt ütemű bővülését várjuk a világkereskedelmi forgalomnak 2014-ben, amelyet további növekedés követne 2015-ben" - mondta Roberto Azevedo, a WTO főigazgatója egy genfi konferencián. Roberto Azevedo szerint a 2008-as gazdasági világválság után életbeléptetett protekcionista kereskedelmi intézkedéseknek 80 százaléka még mindig érvényben van, de reményei szerint egyre többtől lehet megszabadulni a gazdasági növekedés javulásával. A WTO jelentés átlagosan a világgazdaság 3 százalékos növekedésével számol 2014-ben, ha ettől eltérő lesz a végleges adat, az természetesen befolyásolja a világkereskedelem változását is. A kereskedelmi szervezet vegyesnek ítéli meg a világgazdaság mostani helyzetét. Jelentős kockázatok vannak, de kihasználatlan növekedési kapacitásokat is lehet találni. Kockázati tényező, hogy a fejlett gazdaságú országokban törékeny és gyenge a gazdasági növekedés, könnyen lelassulhat, vagy megszűnhet. A fejlődő országokban még megvan a növekedés, de az egyértelműen kisebb, mint az elmúlt években. A WTO szerint kedvező helyzetben ezeket a kockázatokat ellensúlyozhatja, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió országainak GDP-növekedése stabilizálódik, majd nő, ez pedig jótékonyan hatna a fejlődő gazdaságú államokra is. 

(magyarhirlap.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek