rmdsz
2024. június 15., szombat Jolán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagycsütörtökön Ferenc pápa szellemi és testi fogyatékkal élő személyek lábát mosta meg

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az utolsó vacsorára emlékező nagycsütörtöki misét Ferenc pápa egy rokkantbetegeket segítő római katolikus egészségügyi intézményben mutatta be, ahol 12 szellemi és testi fogyatékkal élő embernek mosta meg a lábát. A rehabilitációs központ betegei az intézmény kapujában várták Ferenc pápát, aki egyenként köszöntötte őket.


Ferenc pápa a központ kápolnájában mutatta be a Jézus és a tanítványok utolsó vacsoráját idéző szentmisét a betegek, rokonaik, az orvosok és a betegápolók részvételével. A hagyomány szerint az egyházfő a misén elvégezte a lábmosás szertartását, ahogyan Jézus is tette a tanítványokkal: 12 szellemi és testi fogyatékkal élő személynek mosta meg a lábát.

Az egyházfő egyenként letérdelt a kerekes székben ülő betegek előtt és a lábmosás után megcsókolta a lábfejüket. A kilenc olasz és három külföldi személy között egy muzulmán is volt: a 75 éves, líbiai születésű Hamed, aki az olasz-líbiai kereskedelmi kamaránál dolgozott, de egy közlekedési baleset rokkanttá tette.

Ferenc pápa tavaly Rómának ugyanebben a kerületében egy fiatalkorúak börtönében mosta meg tizenkét fiatal elítélt lábát.

A betegek között a legfiatalabb a 16 éves Osvaldinho volt, aki a Zöld-foki szigetekről származik, és gyerekkorában egy szikláról a tengerbe vetette magát. A legidősebb a 86 éves olasz Angelica volt, aki szintén mozgásképtelen. Mások gyerekbetegségtől váltak szellemi vagy testi fogyatékkal élővé. 

A misén mondott beszédében Ferenc pápa azt mondta: „Jézus azt hagyta nekünk örökségbe, hogy testvéreinket szolgáljuk (...) a szeretettől vezérelve legyünk egymás szolgái és segítői".

MTI

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek