Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A bukaresti központi egyetemi könyvtárban lesz a választási vita

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A bukaresti központi egyetemi könyvtár auláját választotta a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) a Klaus Johannis államfő által kezdeményezett keddi vita helyszínéül.


A SNSPA szombati közleményében leszögezi, az egyetemi könyvtár "politikai szempontból semleges helyszín", ugyanakkor reprezentatív a román társadalom számára, ezért javasolták ezt a véleményformálók, újságírók és politológusok részvételével zajló választási vita helyszínéül, és a Nemzeti Liberális Párt államfőjelöltjének kampánycsapata beleegyezését adta.

Az intézmény ugyanakkor hangsúlyozza "az őszinte, nyílt és kiegyensúlyozott kommunikáció fontosságát" olyan témák érintésével, mint a romániai politikai intézmények működésének módja, Románia jelenlegi elnökének mandátuma, illetve az ország jövőjét érintő prioritások és tervek. A nyilvános vita részleteiről a későbbiekben nyújtanak tájékoztatást - mutat még rá a közlemény. Klaus Johannis államfő szerdán jelentette be, hogy kampánystábja nyilvános vitát kezdeményez november 19-ére, keddre véleményformálók, újságírók és politológusok részvételével.

Nagyon is megértem az igényt, hogy legyen egy vita a második fordulóba jutott jelöltek között. Mivel azonban nem fogadom el a vitát a PSD-t képviselő Viorica Dăncilával, a stábommal jövő kedden szervezünk egy másik találkozót, amelyen politológusokkal, véleményformálókkal és újságírókkal megtárgyaljuk a most záruló mandátumom eredményeit, illetve azokat a terveket, amelyeket a reményeim szerint megszerzendő második elnöki mandátum alatt meg szeretnék valósítani. Nyitott, alapos beszélgetés lesz, amely minden bizonnyal tetszeni fog az állampolgároknak" - mondta Johannis.

(transindex, agerpres)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Péter Károly 2019.11.18 12:04:50
Az említett választási vitán véleményformálók, újságírók és politológusok vennének részt. Ez lenne a nép? Ez tetszene az állampolgároknak? Nem hiszem! Ez lenne az egyik. A másik, hogy Johannis vagy Iohannis? Még öt év után sem tudom. Mikor fogjuk végre tudni?


Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek