Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

„Egyszer volt, hol nem volt...”

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

...és nem az Óperenciás-tengeren túl, hanem Szamosardón szárnyaltunk a mesék szárnyain, ahol megrendezésre került a Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakasza.


A szamosardói környezet ismét otthont nyújtott a verseny megszervezésében, lebonyolításában. Köszönjük az iskola igazgatónőjének, Nagy Annamáriának, és az ott dolgozó pedagógusoknak azt, hogy segítségükkel ez a nap valóban mesébe illőnek bizonyult. Hálánkat fejezzük ki a Szamosardói Kós Károly Általános Iskola szülői bizottságainak a lelkes és önzetlen  támogatásukért, amellyel feledhetetlenné sikerült varázsolni a vendégek ellátását is a hagyományos töltött káposztával és kaláccsal.

Október 26-án, reggel gyermeki nevetés és izgalommal teljes várakozás töltötte  be a Kós Károly Általános Iskola épületét. Ide érkeztek a megye lelkes kis szónokai, akik szívmelengető hangjukkal varázslatos világokba kalauzolták a hallgatókat. Hálásak vagyunk értük, hogy fáradtságukat nem kímélve minden évben felkerekednek, és történeteikkel vagy akár dallamos  hangjukkal mesei valóságot teremtenek. Továbbá köszönettel tartozunk azon felkészítő pedagógusoknak, akik odaadásukkal és útmutatásukkal segítenek gyermekeinknek a mesemondás fortélyait megismerni, minél jobban elsajátítani.

Hálásak vagyunk Lapsánszki Edit tanfelügyelőnőnek, aki jelenlétével és kedves szavaival bátorította gyermekeinket a megmérettetésre, és biztatott mindnyájunkat arra, hogy ápoljuk és őrizzük népköltészetünk eme értékes gyöngyszemét.

A versenyen a mesemondók kategóriája a következő korcsoportokon belül oszlott meg: I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII. A balladaéneklők pedig: V-VI, VII-VIII, IX-XII. A zsűrinek nem volt könnyű feladata, és sokan ki is hangsúlyozták, hogy ha tehetnék mindenkit díjaznának, mert rendkívüli gyerekekről van szó, akik már csak azért is igazi győztesek, hogy kiálltak a közönség elé.

Azok, akik díjazásban részesültek:

Mesemondók

I.helyezett: Újlaki Tamara (II.osztály, Szinerváralja), Bakk Rozália-Erzsébet (II.osztály, Koltó),  Bokos Hunor (III.osztály, Felsőbánya), Avram Sarah-Timea (IV.osztály, Nagybánya), Tóth-Pál Efraim (VI.osztály, Szamosardó), Tar Viktória (VI.osztály, Koltó), Staharoczky Balázs (VII.osztály, Nagybánya), Kádár Boglárka (VIII.osztály, Nagybánya).

II. helyezett: Pintér Hunor (II.osztály, Nagybánya), Kádár-Tóth Dóra (III.osztály, Szamosardó), Balogh Eszter (V.osztály, Nagybánya), Kádár-Tóth Gergő (VII.osztály, Szamosardó).

III. helyezett: Szilágyi Balász (I.osztály, Monó), Bálint Kincső (IV.osztály), Várvédő Réka (V.osztály, Nagybánya), Turuczkó Gergő (VIII.osztály, Koltó).

Dícséret: Tamási Rita-Júlia (II.osztály, Szinerváralja), Máté Beáta (II.osztály, Nagybánya), Lévay Mira-Eszter (IV.osztály, Nagybánya), Sárközi Dávid (III.osztály, Felsőbánya), Incze Sofia (V.osztály, Koltó), Mihaly Antonio (V.osztály, Koltó), Balogh Áron (VIII.osztály, Nagybánya), Várvédő Bence (VIII.osztály, Nagybánya)

Balladaéneklők

I.helyezett: Susányi Henrietta (VII.osztály, Nagybánya), Molnár Andrea (VII.osztály, Domokos)

II.helyezett: Balogh Viktória (VII.osztály, Nagybánya), Szilágyi Szilvia (VIII.osztály, Nagybánya)

III.helyezett: Bunyi Jázmin (V.osztály, Nagybánya), Várdai Kiara (VIII.osztály, Nagybánya)

Dícséret: Szász Szilárd (VI.osztály, Koltó), Borbély Dominika (V.osztály, Szinerváralja)

A többieknek köszönjük a részvételt, köszönjük, hogy általatok mi is csodákat élhettünk át. A továbbjutóknak sok sikert és feledhetetlen élményeket kívánunk az országos szakaszon, Sepsiszentgyörgyön.

                                                                 

Írta: Szabó Edina, magyar tanárnő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek