rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Felmelegedés várható a következő napokban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Felmelegszik az idő a régiók többségében az elkövetkező napokban. Akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lesznek, a jövő héttől kezdődően azonban felére csökkenek a hőmérsékletek. Csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, a január 20-a és február 3-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.


Erdélyben az első napokban az időszaknak megfelelően, fagypont közelében alakulnak a nappali hőmérsékletek. Január 22-25-én fokozatosan felmelegedik az idő, a nappali csúcshőmérsékletek átlag 6 és 10 fok között alakulnak, ezt követően január 30-áig nem lesznek jelentősebb hőmérséklet ingadozások. A jelzett időszak vége felé lehűlés várható, február 2-án 3 Celsius-fok körül lesz a nappali átlag. Az éjszakai hőmérsékletek végig fagypont alatt lesznek, átlagban mínusz 9 és mínusz 3 fok körül alakulnak. Kivételt képez január 25-e, amikor hajnalban 10 fok alatt lesz a hőmérséklet. Kis mennyiségű csapadékra január 22-e körül, illetve 25-e után lehet számítani.

Máramarosban a hét első három napján fagypont körüli nappali hőmérsékletek lesznek, majd január 25-éig fokozatos felmelegedés várható, melynek során 7-8 fok körül alakulnak a csúcsok, amelyek január 29-e után 2-4 fokig csökkenenek. Az éjszakai minimumok mínusz 7 körül alakulnak január 25-én hajnalban, 28-a és 31-e között 0 és 1 Celsius-fok körül. Gyenge csapadékra 22-e körül, illetve 25-e után lehet számítani.

A hegyvidéken a legmelegebb január 25-e és 30-a között lesz, a maximumok 3-5 fok körül alakulnak, a minimumok pedig mínusz 5 és mínusz 2 között. A többi napokon a csúcsok mínusz 6 és 1 fok között, az éjszakai minimumok mínusz 12 és mínusz 6 között alakulnak. Az első héten, kis kiterjedésű területeken gyenge csapadékra lehet számítani, helyenként pedig a második héten is.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (forrás: agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek