k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kelemen Hunor: új alkotmány kell az országnak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kelemen Hunor szerint Románia hibázott, amikor 1992-ben olyan alkotmányt fogadott el, amely megtiltotta a későbbi generációknak, hogy a jövőjükről gondolkozzanak, ezért az országnak új alkotmányra van szüksége.


Erről a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) államfőjelöltje a választási kampányát lezáró sajtótájékoztatón beszélt csütörtökön Kolozsváron. Arra utalt, hogy a román alkotmány kimondja: megváltoztathatatlan az alaptörvény első cikkelye, mely szuverén és független egységes nemzetállamként határozza meg az országot.

Kelemen Hunor úgy véli, a 2016-ban megválasztandó román parlamentnek lenne az a feladata, hogy elfogadja Románia új alaptörvényét. Hozzátette, az új alkotmánynak meg kellene őriznie a kétkamarás parlamentet, de be kellene vezetnie a regionalizmust, és Romániát többnemzetiségű államként kellene meghatároznia.

MTI

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek