no
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Közgyűlést és szakmai napot tartott az Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A találkozón a nagybányai Főtér Fesztivál is képviseltette magát, mint a szövetség egyik alapító tagja.


Tizenkét új fesztivál csatlakozott az erdélyi fesztiválszervezők szakmai platformjához a kolozsvári találkozón.

A tavaly alakult Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség 2020. február 24-én tartotta éves közgyűlését és szakmai napját Kolozsváron, ahol közel húsz erdélyi magyar fesztivál képviseltette magát. A közgyűlést köszöntötte Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, aki a határon túli támogatásokról beszélt.

Az Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség megalakulása óta jó partneri kapcsolatban van a Magyar Fesztivál Szövetséggel, így természetes volt, hogy a kolozsvári szakmai napon Márta István elnök kíséretében egy négyfős delegáció is részt vett, és bemutatta a magyarországi szövetség tevékenységét.

A kolozsvári találkozó fő témája a hagyományőrzés volt, mely bár manapság a reneszánszát éli, nagyon oda kell figyelni annak helyes értelmezésére. Erről Magyar Attila, a szigethalmi Emese Park vezetője is beszélt az előadásában, aki a részletekre való odafigyelés fontosságát hangsúlyozta a történelmi korok rekonstrukciójával foglalkozók esetében.

A közgyűlés elfogadta az újonnan jelentkező 12 fesztivál csatlakozását. Ezzel a következő rendezvények váltak az Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség tagjává:

Ars HUNGARICA Nagyszebeni Magyar Kulturális Fesztivál, Nagyszeben

Bakator Bor- és Gasztrofesztivál, Bihardiószeg

Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle, Kolozsvár

Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál, Marosvásárhely

Méra World Music, Méra

Míves Emberek Sokadalma, Székelyudvarhely

Őszi Sokadalom, Kézdivásárhely

Partiumi Magyar Napok, Szatmárnémeti

PulzArt Kortárs Képzőművészeti Fesztivál, Sepsiszentgyörgy

Szent István Nemzetközi Néptánctalálkozó, Kolozsvár

Szent György Napok, Sepsiszentgyörgy

A szövetség továbbra is nyitott az értéket teremtő, minőségi erdélyi magyar fesztiválok irányába, ezért továbbra is várják a szervezők jelentkezését. A következő bővülést a jövő évi közgyűlés fogja elfogadni.

A szakmai szervezet célja az iránymutatás, a kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakítása és ápolása, a szakmai egyeztetésekre alkalmas platform működtetése, illetve egy olyan közösség teremtése, mely hozzájárul az erdélyi magyar fesztiválok rangjának és színvonalának emeléséhez.

 

Az Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének közleménye

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek