no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagybánya 70 millió euró uniós támogatást nyert az úthálózat fejlesztésére

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai önkormányzat újszerű projektet indít a közúti, gyalogos és tömegközlekedési infrastruktúra korszerűsítésére. Ezzel a tervezettel Nagybánya európai város értékekkel rendelkezik majd a közúti, gyalogos és tömegközlekedési hálózat szempontjából.


A szakemberek által elvégzett kutatások alapján, a program segítségével finanszírozni tudják a város összes sugárútjának újítását, egy új sugárút kialakítását és további fontos útvonalak bővítését. Elsősorban a Gării utcát tervezik meghosszabbítani egészen az Unirii utca körforgalmáig. A Dragoș Vodă útból sugárút lesz és keresztezni fogja majd a volt „Pirita” városrészt. Ebből jön létre a Nyugati sugárút. 

A jövendőbeli Nyugati sugárút ugyanakkor keresztezni fogja a Bukaresti és az Independenței sugárutakat. A Nyugati sugárút egy híddal szeli majd át a Zazar folyót, egy átkelő híddal halad tovább a vasút felett, végezetül pedig a Bukaresti sugárúttal fog kereszteződni a Value Center, a Dedeman és Selgros áruházak szomszédságában. 

A munkálatok 2020 és 2023 között fognak zajlani, ezután pedig 2023 és 2027 között a főbb forgalmi pontokat fogják felújítani. A projekt logikája egyszerű: az önkormányzat azért szeretné a sugárutakat újjáépíteni, hogy egy új tömegközlekedési útvonalat létrehozzon, a zebrákat földalatti modern átkelőhelyekké alakítsa át, liftekkel és kereskedelmi galériával, illetve a föld feletti gyalogos területeket kerékpárutakkal és zöld övezettel egészítenék ki. Azok a parkolók, amelyek az út szélén helyezkednek el, föld feletti és -alatti parkolóhelyek lesznek, amelyek nemcsak nyilvános parkolóhelyet biztosítanak majd, hanem a közeli lakók számára is kínálni fog parkolóhelyet.

A Kolozsvár, Szatmárnémeti, a Felsőbánya és a Magyarlápos felőli utakon autóbusz-állomást hoznak létre, emellett pedig ’park and ride’ stílusú parkolókat fognak építeni. Ezeket a parkolókat azok a külvárosban, illetve a városon kívül lakók használhatják, akik autóval érkeznek be a városba, de kénytelenek lesznek majd tömegközlekedésre átváltani, hogy csökkenjen a forgalom, enyhítve annak káros hatásait. 

Nagybánya polgármestere, Cătălin Chereceș szerint „forradalmi, ám bonyolult szakasz lesz a város számára”. Fontos szerepet fog játszani az építkezési helyek megszervezése és a beruházások ütemezése ahhoz, hogy a kívánt célt a lehető leggyorsabban végezzék el és minél kevesbé zavaró tényező legyen a lakosok számára.

A munkálatok 300 000 négyzetméter összterületen zajlanak, több mint 200 000 négyzetméteres utat korszerűsítenek és mintegy 50 000 négyzetméteren járdát, valamint kerékpársávot is, amely az összterület 10%-át teszi majd ki. 

 

Mihály Kriszta - Nagybánya.ro (Forrás: emaramures.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek