Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Több mint 900 fiatal jelöltet ad a Miért az RMDSZ választási listáira

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) 906 fiatal jelölttel vág neki az önkormányzati választásoknak az RMDSZ listáin.


A szövetség hétfői közleménye szerint a befutó helyen számon tartott jelöltek pontosan 15 százaléka fiatal; ebből 20 polgármesterjelölt, további 20-an pedig megyei tanácsosi tisztségre jelentkeznek.

Összesen 342-en szerepelnek befutó helyen a Miért képviselői közül.  A polgármesterjelölteket illetően kiemelnénk: Bihar megyében 5 fiatal polgármesterjelölt indul a választásokon, de sikerként tekintünk arra is, hogy a szórványban vannak esélyes jelöltjeink.

A Fehér megyei Magyarlapádon például Hari István Attila méretteti meg magát a polgármesteri székért, illetve Beszterce-Naszód megyében Cadar Simion Tiberiu száll versenybe Szentmáté község polgármesteri tisztségéért” – olvasható a közleményben.

Eszerint Szilágy és Szatmár megyében négy évvel ezelőtt egyetlen „befutó” Miért-jelölt sem szerepelt a megyei tanácsosi listákon – ehhez képest Szilágyban idén három első mandátumos fiatal áll a startvonalhoz, Szatmár megyében pedig két, befutó helyre rangsorolt fiatal. Kolozs megyében 2 polgármesterjelöltjük is indul, továbbá 3 személy szerepel befutó helyen a megyei tanácsosi listán. Kolozs megyében egyébként összesen 54 fiatal indul valamilyen tisztségért. Székelyföldön is aktívak a fiatalok. Hargita megyében mindhárom térségben 20 százalék felett van a bejutó fiatalok aránya, Maros megyében pedig két első mandátumos fiatal polgármesterjelölttel büszkélkedik a Miért, de a marosvásárhelyi és a Maros megyei RMDSZ-listákon is szerepelnek fiatal jelöltek. Kovászna megyében 4 ifjúsági képviselő szerepel az RMDSZ listáin befutó helyen. 

A közlemény szerint ugyanakkor városok szintjén is jelen vannak az ifjúsági szervezetek tagjai. Az RMDSZ megértette: lehetőséget kell adni a fiataloknak, hogy kezükbe vegyék a saját generációjuk ügyeit. Ezért felkészült és tenni akaró jelöltekkel vágunk neki az idei önkormányzati választásoknak. Annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet rendhagyó körülményeket teremtett, mindent megteszünk annak érdekében, hogy hitelesen és érthetően elmondhassuk az üzeneteinket, terveinket” – fogalmazott Oltean Csongor. A Miért elnöke hozzátette, online kampányt is indítanak „MIÉRT szólj bele” címen, amelynek segítségével érthetően elmagyaráznák az első szavazóknak, hogy miért fontos részt venni a választásokon, illetve hogy egyáltalán hogyan működnek a helyi és megyei önkormányzatok.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek