USA: több fontos helyen átvette a vezetést Trump

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Pennsylvania, Texas, Ohio: Trump elkezdte beelőzni Bident egyes új felmérések szerint.


Ugyan pár héttel ezelőtt még Joe Biden vezetett szinte minden felmérésben, az utolsó elnökjelölti vita óta Trump elkezdett felzárkózni több fontos amerikai tagállamban is a november 3-i elnökválasztások előtt. A hírek szerint Donald Trump a mostani 12 billegő államból tízben jelentősen javított a támogatottságán, de még mindig Biden vezet kilencben. A Los Angeles Times szerint a demokraták nagyon aggódnak a trendek miatt.

Miközben a Yahoo News azt írja, hogy a Trumpnak elnökséget hozó három billegő államban, Wisconsinban, Pennsylvaniában és Michiganben mind Biden vezet, a legújabb felmérés szerint Pennsylvaniában már átvette a vezetést Trump. A Breitbartnak pedig azt nyilatkozták Trump-párti helyiek, hogy nagyon sok a rejtőzködő Trump-szavazó arrafelé.

Azaz most 2,9 százalékkal vezet Donald Trump az egyik legszorosabb billegő államban, Pennsylvaniában, ahol 2016-ban Hillary Clinton győzelmét várták, mivel billegő állam mivolta ellenére korábban rendszerint a demokrata jelölt nyert arrafelé, de végül a felmérések ellenére Trump győzött. A Trump-győzelem egyik fő okának akkor azt tudták be, hogy Hillary Clinton nem kampányolt az államban.

Az Insider Advantagesnek az American Greatness által közzétett felmérése szerint jelenleg Pennsylvaniában Donald Trump vezet 48,4 százalékkal, utána jön Joe Biden 45,5-tel, majd egy bizonyos Jo Jorgensen 3 százalalékkal, és akik még nem döntöttek, azok is 3 százaléknyian vannak. 

Két héttel ezelőtt ugyanezen cég felmérése szerint még Biden vezetett itt. A felmérés október 25-én este készült, a hibahatár 4,9 százalék. 

Matt Towery, a közvéleménykutató cég képviselője szerint az utolsó elnökjelölti vita változtatott a felálláson, ami után a további karantént ellenző fiatalok és a férfiak tömegével álltak mellé, a nők körében viszont még mindig Biden vezet. Trump a vitával még az idős szavazók egy részét is maga mellé állította. 

Mint a billegő államokról szóló összeállításunkban írtuk: Pennsylvania 20 elektori szavazatot jelent. Szeptemberben Biden kicsivel vezetett két olyan pennsylvaniai választói rétegben, amely 2016-ban főleg Trumpra voksolt: a kertvárosiak és az idősek körében. 2016 óta a kertvárosok állítólag elpártoltak Trumptól, a vidék és egyes, hagyományosan demokrata északkeleti környékek viszont egyre inkább republikánussá váltak. Négy éve nem szavazott 2,3 millió diploma nélküli fehér, a republikánusok most rástartoltak e tömegre. Meg kell jegyezni azt is, hogy az állam négy éve úgy lett republikánus, hogy előtte minden felmérésben Clinton jött ki győztesnek.

Texas hagyományosan republikánus fészek, de az utóbbi időkben a beköltőző hispánok és az egyre demokratább nagyvárosok miatt erodálódott a republikánusok előnye. A demokraták azt remélték, talán elhozhatják az államot, a legújabb New York Times- és RealClearPolitics-felmérések szerint azonban Donald Trump jelenleg 3,2-4 százalékkal vezet az államban, egy százalékponttal többel, mint nem sokkal korábban. A New York Times kiemeli, hogy Texasban több hispán támogatja Trumpot, mint Amerika többi táján. Igaz, a Dallas Morning News szerint most is Biden vezet. 2016-ban Trump 52-43 százalékra verte itt Hillary Clintont.

Pár napja a Fox News hírei szerint Donald Trump Ohióban is felzárkózott, ahol nemrég még 5 százalékponttal állt vesztésre Joe Bidennel szemben. A Fox szerint Trump 8 százalékpontot javított támogatottságán egy hónap alatt, azaz pár napja ott is Trump állt nyerésre. Ohiót Obama könnyen nyerte 2008-ban, épphogy megnyerte 2012-ben, Hillary Clinton pedig elveszítette 8 százalékponttal. Az elnökválasztások furcsa statisztikái közé tartozik, hogy 1900 óta csak két jelölt tudott úgy nyerni, hogy veszített a közepes mennyiségű, 18 elektori szavazatú Ohióban: Franklin D. Roosevelt és John F. Kennedy. Azaz aki Ohióban nyer, az a legtöbbször az elnökválasztást is megnyeri, amit azzal magyaráznak, hogy Ohio kicsiben tükrözi Amerika társadalmát. 

Október közepén a The Federalist arról írt, hogy ugyan akkor a legtöbb felmérésben Joe Biden vezetett minden billegő államban, ám ez nem volt másképp pár héttel az elnökválasztások előtt négy éve sem, tehát Trump nem teljesít rosszabbul, mint négy éve, és ez akkor elég volt, hogy megnyerje az elektori kollégiumban a szavazattöbbséget. 

Az amerikai elnökválasztási rendszer szabályairól, furcsaságairól, az elektori rendszerről és arról, hogy miért nem a szavazatszám számít, valamint hogy mik a billegő államok, itt olvashat bővebben.

(mandiner.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukszh300 news


árfolyam:
1 euro = 4.8740 RON
1 dollár = 4.0034 RON
100 forint = 1.3656 RON
rmdsz nb
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hitel mindenkinek a koronavírus-járvány idején Jó nap, Szüksége van kölcsönre? Pénzügyi válságban van? Szerencséd van, mert 24 (...)

Hitel az új év megkezdéséhez (Jelentkezés itt) Jó nap, Ebben az évben 2021-ben mindenféle hitelt kínálunk, függetlenül az Ön pénzügyi (...)

Karácsonyi kölcsön 24 órán belül mindenki számára Jó nap, Jelentkezzen ide mindenféle hitelre, ez legális és a megfelelő protokollokat (...)

adj fel hirdetést
n2

SZAVAZÁS

Hogyan áll hozzá a jelenlegi járványhoz?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Mojavehec A Szent István Napok 2020 további (...)

elements (case, binding).

Éva Bondorné Tisztelt Képviselő Úr, mondjon le!

Nem érdekel mi van Nagybányán! Van (...)

Arnottxve A Szent István Napok 2020 további (...)

Western Europe also formed

Beaconijn A Szent István Napok 2020 további (...)

Europe, and in Ancient Russia

Zita Rist Szakmaképzés líceumi diákok (...)

Erdemesnek Tarta am felmerni hogy az (...)

Kertesz Rozalia Megyénként rendkívül változó, hol (...)

Mi a helyzet Nagybányán ?

Róbert Szálka Értékek vonzásában – (...)

Ha nem jön köze ez a vírusos (...)

Julka Új igazgatója van a Németh László (...)

Szivbol gratulalok! ♥

Veronica Benedec Új igazgatója van a Németh László (...)

Gratulalok tanarneni

Lenkey Tibor A Nagybánya Tájképfestő Telep 25 (...)

Őszinte köszönetem és elismerésem (...)

Todorovics István A Nagybánya Tájképfestő Telep 25 (...)

Sok sikert a további munkássághoz!

Tompos Opra Ágota A Nagybánya Tájképfestő Telep 25 (...)

Örömmel látom hogy elismerik (...)

Erzsebet Koncz Kovacs Szamosardó, a legmagyarabb település (...)

K Ö S Z Ö N Ö M !

Ulman Mária Mégis lett magyar alpolgármestere (...)

Nagyon sok szeretettel gratulálok Pap (...)

Lenkey Tibor Iványi Grünwald Béla és változó (...)

Tisztelt Szerkesztőség! Előző (...)

Lenkey Tibor Iványi Grünwald Béla és változó (...)

Tisztelt Szerkesztőség! Lenkey Tibor (...)

Felsőkohói templom Nagybányai és máramarosi katolikus (...)

Sarlós Boldogasszony Szentmiséinek (...)

Szent Miklós/Szent Antal templom Nagybányai és máramarosi katolikus (...)

Nagybányai Szent Miklós/Szent Antal (...)

Fernezely Nagybányai és máramarosi katolikus (...)

Nagybányai Árpádházi Szent (...)

Benedek de nem Elek Te is, fiam…? - magán lett az (...)

Brutus véleménye szerin: elmentek (...)

László Béla Te is, fiam…? - magán lett az (...)

Húha! Ezek, a fiúk lányok hogy (...)

Balla Gàspàr Te is, fiam…? - magán lett az (...)

Tisztelt rangos véleményező! Mint (...)

BRUTUS Te is, fiam…? - magán lett az (...)

Tisztelt Szerkesztőség! Az edélyi (...)

Nemeth Nicolae Iuliu A Magyar Szórvány Napja Nagybányán (...)

Engem modfelett elkedvetlenit amikor (...)

Baczynski Gábor Sorsközösségben vagyunk egymással

Imádkozni fogunk, innen Budapestről (...)

Majlatlevente Elkezdik a Szülőföldön magyarul (...)

Már eljőt vagy nem a kifizetés mert (...)

gergyu Beszélgetés Várady Enikővel az (...)

Szép munka, egy nemes ügy (...)

Péter Károly Ismét kapható Nagybányán a HELIKON (...)

Kitűnő alkalom.

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

tmh
tajkepfesto300-200
FF2020
Reklam