Kk
2023. június 01., csütörtök Tünde napja
árfolyam:
1 euro = 4.9696 RON
1 dollár = 293.0418 RON
100 forint = 0.0563 RON

Orbán Viktor: 2022 elején a gyermekesek visszakaphatják a befizetett személyi jövedelemadót

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A gyereket nevelő családokat megviselte a mögöttünk hagyott időszak. Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság konferenciáján bejelentette, hogy ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadják a 2021-ben befizetett adót. Az átlagjövedelem után befizetett szja-t a gyermeket nevelő szülőknek adják vissza. Mindez 550-580 milliárd forintot jelenthet.


Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy a magyar kormány nem szenved gondolatszegénységben. Innovatív gondolatok termelésében jól állunk - tette hozzá.A legfontosabb kérdés, hogy mekkora lesz a növekedés, és mikorra térünk vissza a korábbi növekedési szinthez.Riasztóan magas számokat hallottunk, így a 6 százalék feletti növekedés is elhangzott  - mondta a kormányfő.  

Marad a moratórium 

Orbán Viktor elmondta, hogy a poszt-Covid-szindrómát a gazdaságban el kell kerülni. A teljes foglalkoztatottság egy olyan eszköz, ami a pandémia elleni bizonytalanság ellen hat. Nem szabad kiugrani a moratóriumból. SZEPTEMBERIG MARAD A MOSTANI MORATÓRIUMI SZISZTÉMA- tette hozzá. Óvatosan kell lépni. 

A kormányfő szerint a legfőbb kérdés, hogy mikor lesz szufficites költségvetés. A kormány azzal számol, hogy idén 7,5 százalékos hiány lesz, míg jövőre, 2022-ben 5,9 százalék lesz - tette hozzá. Orbán Viktor kiemelte, hogy nem elérhető jövőre a 3 százalékos hiány. A miniszterelnök elmondta, hogy a magyar kis- és középvállalkozások számára ellensúlyozni kell a kamatemelési hatást és az NHP kifutását. Elfogadjuk a jegybank megközelítését, akkor a költségvetésnek kell biztosítani 0,5 százaléknál nem nagyobb kamatot nyújtó forrásokat. 

Orbán Viktor elmondta, hogy egy rugalmas megoldást kell találni a kkv-k támogatására a megváltozó monetáris politika miatt. A kormányfő közölte, hogy ennek nincs felső határa. Vagy teljes foglalkoztatást akarunk, vagy ha nem adunk eszközöket, akkor nem lesz teljes foglalkoztatottság. 

200 ezer a cél

A kormányfő elmondta, hogy az adatokat tekintve sokkal jobb intézményrendszerre van szükség a következő időszakban. Orbán Viktor elmondta, hogy a minimálbért tekintve horizontjukon a 200 ezer forintos minimálbér van. Ha ezt rázúdítják a kkv-szektorra, akkor munkanélküliség lesz. Egy magasabb minimálbér-kifizetéséhez forrásokat kell adni, vagy adót kell csökkenteni. 

Átfogó megállapodást sürgetett a minimálbérről a kormányfő. 

Orbán Viktor elmondta, hogy nehéz helyzetben vannak, a gazdaság újraindítását tekintve egy széles összefogás kell. Nem fog menni összefogás és megegyezés nélkül. Gazdaságpolitikát pártalapon nem lehet csinálni. 

Ilyen helyzetben nem lehet választási költségvetést csinálni, ezért újraindítási költségvetést kell csinálni - tette hozzá. 

Orbán Viktor: Mindenki helytállt ebben a válságban

Eddig azt hittem, válságban nem tudnak nekem újat mutatni, de amiben most vagyunk, azok számomra is újak - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint olyat, hogy egy világjárvány megbénítsa a teljes világot, senki nem látott. 

Ebben a válságban Magyarországon mindenki helytállt - mondta a kormányfő. Mind az orvosok, mind a pedagógusok nagyon gyorsan átálltak. Nincsen futótűzként terjedő családi csődhelyzet sem - tette hozzá. Orbán Viktor szólt arról is, hogy a vállalkozásoknak persze nehéz volt, de a foglalkoztatási számok alapján ők is helytálltak. Ma 4,5 millió felett van a dolgozók száma, és ez 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 hasonló időszakában. Ezt pótolni kell, és még 50 ezer plusz álláshelyre van szükség - mondta a kormányfő. 

Újabb lépések

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy válságkezelést nem lehet normatív módon végezni. Két operatív törzs lesz ezentúl: a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs és a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs. Az előbbit Szijjártó Péter, míg az utóbbit Novák Katalin vezeti majd. 

A globális adóemelésről azt mondta, hogy a nagyhatalmak a saját érdekük szerint döntöttek. Mire ebből lesz valami, addigra lehet, hogy több választást is megnyerünk. Abszurdnak tartom, hogy a világ bármely szervezete megmondja, hogy milyen adó legyen Magyarországon.Az itthoni alacsony vállalati adó nem azért van, hogy adóparadicsomot nyújtsunk, hanem tényleges beruházást hoznak ide - mondta a kormányfő. Aki ezt el akarja venni tőlünk, az a valódi beruházásokat akarja elvenni tőlünk - tette hozzá. 

Központban a biztonság

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a legfőbb kérdés, milyen lesz a gazdaság a válság után. Erre most nem tud senki kielégítő választ adni. A világgazdaság és az európai gazdaság is változni fog, és ehhez okosan és jól kell alkalmazkodni - tette hozzá. Az európai gazdaság törékeny, és ezért mindenki biztonságosabb gazdaságot akar - mondta a kormányfő. 

Egy biztonságos gazdaság azt jelenti, hogy a magyar gazdaságnak önellátónak kell lennie kórházi felszerelésből, gyógyszerből és vakcinából. Teljes spektrumban ki kell építeni ezeket a gyártási sorokat - tette hozzá. Ki kell fejleszteni a saját vakcinánkat - mondta a kormányfő. 

NEM LEHET, HOGY MAGYARORSZÁG CSAK A NYUGATI LÁBÁN ÁLLJON, ÉS EZ IS A BIZTONSÁG RÉSZE- mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a világgazdaság súlypontja folyamatosan keletre helyezkedik. Ilyen országmérettel és népességgel csak exportra építhetünk - hívta fel a figyelmet. 

Ez így nem mehet tovább

A budapesti turisztikai iparról azt mondta, annak a 90 százaléka a külföldiekre épül, és ez nem lesz versenyképes, és általában nem fog visszaállni a korábbi rend. Orbán Viktor szerint olyan turisztikai kapacitás is kell, ami a vidéki magyarokra épül. 

A kormányfő szerint a legfontosabb cél, hogy több munkahely legyen, mit amennyien dolgoznak, mert így mindenki megtalálhatja a helyét. A migráció országon belül is rossz dolog - tette hozzá. A következő hét évben ez a szempont legyen a döntő. A következő hétéves uniós ciklus során a források teljességét a legkevésbé fejlett régiókba kell juttatni, nem akarunk megavárosokat létrehozni. 

Orbán Viktor elmondta, hogy a 13. havi nyugdíj visszaépítéséből nem lehet visszalépni. 

Hatalmas bejelentés

A kormányfő közölte, hogy a gyerekeket nevelő családokat megviselte a mögöttünk hagyott időszak. Orbán Viktor bejelentette, hogy ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadják a 2021-ben befizetett adót.  Az átlagjövedelem után befizetett szja-t a gyermeket nevelő szülőknek adják vissza. 

Mindez 550-580 milliárd forintot jelent.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukkk


Kk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szilárd és megbízható pénzügyek Használja ki ezt a nagyszeru lehetoséget és szerezzen megbízható pénzügyi kölcsönt 500 000 (...)

Hitelnyújtás mindenki számára Helló Ez az üzenet egyéneknek, szegényeknek vagy mindazoknak szól, akiknek (...)

Súlyos kölcsönkínálat az egyének között 72 órán belül Helló, a tiédOlyan kölcsönt keres, amely újraindítja a tevékenységét, egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz

SZAVAZÁS

Hogyan áll hozzá a jelenlegi járványhoz?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok
tmh
Noileg

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Hirdetés leírása Jó napot, Mr (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Súlyos kölcsönök magánszemélyek (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Hitel ajánlat között az egyes komoly (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

A sürgős egyének közötti kölcsön (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Hitel kínál magánszemélyek (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Hitel kínál magánszemélyek (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Komoly ajánlat közösségi (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

kölcsönkínálat az egyének között (...)

mélindakovacs Szilveszteri kvíz-est

Hitelek & Finance egyének (...)

Kumah MAJÁLIS - Családi nap Nagybányán

Tisztelt Hölgyem / (...)

Kumah MAJÁLIS - Családi nap Nagybányán

Vállalkozási, céges vagy személyi (...)

Lenkey Tibor SZOBORAVATÓ: Nagybányai Művésztelep (...)

Tisztelt Nagybányai Önkormányzat, (...)

Bodor Ani László Attila koncert Nagybányán

Alig várom nagyon szeretem a dalait.

Jane Walters Búcsús szentmise Szentháromság (...)

I thought I would capitalize on the (...)

Jane Walters Búcsús szentmise Szentháromság (...)

I thought I would capitalize on the (...)

Kapja meg hitelét Lakossági fórum Nagybányán (7)

Kapja meg hitelét 72 órán belül, (...)

Nagybánya.ro ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

Köszi az észrevételét, javítva.

Dr. Valdman István ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

Nem sok egy kicsit a 100 milliárd lej (...)

Nemzethy Együtt ünnepelt a nemzet!

Csak a rend kedvéért: Bár az írás (...)

Gertrude Carlson Szilveszteri kvíz-est

HITEL AJÁNLAT 200.000 Ft 800.000.000 (...)

Rist Zita Februári kvíz-est

Nagyon örvendek hogy a kedves helyen (...)

Csiki Árpád Tánczos Barna: az erdők jelentősen (...)

Nagyon szépen el tudja mondani (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

Reklam
Reklam
Kk
banyavidek