rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kiterjesztették a kolozsvári Főteret

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Befejeződött a kolozsvári Főtér nyugati oldalának sétálóövezetté alakítása. A közel másfél millió lejes beruházás nem nyerte el mindenkinek a tetszését.


Emil Boc polgármester ígértéhez híven határidőre, még a hétvégén rajtoló városnapok előtt elkészült a kolozsvári Főtér nyugati oldalának sétálóutcává való átalakítása. A beruházás – mely már a kezdés előtt megosztotta a kolozsvári közleményt – a befejezés után is számos kritikát kapott. A nyugati oldal átalakításával újabb 12 ezer négyzetméteres gyalogosövezetet nyertek a kolozsváriak,

hívta fel a figyelmet közleményében a városháza sajtóosztálya. Mint írják, a tér nyugati oldaláról kizárták a gépkocsiforgalmat, csupán az itteni éttermek, kocsmák járművei hajthatnak be időnként a készlet feltöltése céljából. Az 196 négyzetméter hosszú sétálórészen 11 fát is ültettek, illetve 34 új világítótestet szereltek fel, valamint padok is várják a megfáradt járókelőket.

A polgármesteri hivatal közlése szerint áfa nélkül 1,428 millió lejes beruházás mégsem nyerte el hiánytalanul a kolozsváriak tetszését, a lakosok egy része a tér „szürkeségét” rótta fel a városvezetésnek, míg másoknál az verte ki a biztosítékot, hogy a polgármesteri hivatal 35 ezer eurót költött két újságosbódéra, melyek egyike már fel is van szerelve a Lábas Ház mellé.

A városháza által multifunkcionális építményekként emlegetett, közel tíz négyzetméteres „luxusbódék” költséges voltát a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári szervezete is sérelmezte. „Kolozsvár városvezetése újabb rekordot döntött a napokban: egy újságok és virágok árusítására alkalmas bódé csupán 55 ezer euróba kerül” – idézte a kormánypárt közleményét a Transilvaniareporter.ro.

A politikai alakulat felvetésére reagálva a városvezetés közleményben pontosított, kifejtve: mivel az újságosstandról lemondtak, egy bódé ellenértéke kevesebbe, mintegy 35 ezer euróba kerül. A városvezetés arra is felhívja a figyelmet, hogy a bódék részét képezik a sétálóövezet kialakítására vonatkozó projektnek, így a beérkezett pályázatok elbírálásakor a teljes munkálat ellenérté­két vették figyelembe, nem a részmunkálatokat. A főtéri munkálatokat még azok megkezdése előtt kritizálták a szakemberek. Guttmann Szabolcs, Nagyszeben volt főépítésze például „félsánta tervnek” nevezte, sérelmezve, hogy bár tíz éve ígéri a gépkocsiforgalom kizárását a Főtérről, most is csupán a tér egyik oldalát szabadította meg a járgányoktól a városvezetés.

(krónika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek