no
2024. április 13., szombat Ida napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kiterjesztették a kolozsvári Főteret

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Befejeződött a kolozsvári Főtér nyugati oldalának sétálóövezetté alakítása. A közel másfél millió lejes beruházás nem nyerte el mindenkinek a tetszését.


Emil Boc polgármester ígértéhez híven határidőre, még a hétvégén rajtoló városnapok előtt elkészült a kolozsvári Főtér nyugati oldalának sétálóutcává való átalakítása. A beruházás – mely már a kezdés előtt megosztotta a kolozsvári közleményt – a befejezés után is számos kritikát kapott. A nyugati oldal átalakításával újabb 12 ezer négyzetméteres gyalogosövezetet nyertek a kolozsváriak,

hívta fel a figyelmet közleményében a városháza sajtóosztálya. Mint írják, a tér nyugati oldaláról kizárták a gépkocsiforgalmat, csupán az itteni éttermek, kocsmák járművei hajthatnak be időnként a készlet feltöltése céljából. Az 196 négyzetméter hosszú sétálórészen 11 fát is ültettek, illetve 34 új világítótestet szereltek fel, valamint padok is várják a megfáradt járókelőket.

A polgármesteri hivatal közlése szerint áfa nélkül 1,428 millió lejes beruházás mégsem nyerte el hiánytalanul a kolozsváriak tetszését, a lakosok egy része a tér „szürkeségét” rótta fel a városvezetésnek, míg másoknál az verte ki a biztosítékot, hogy a polgármesteri hivatal 35 ezer eurót költött két újságosbódéra, melyek egyike már fel is van szerelve a Lábas Ház mellé.

A városháza által multifunkcionális építményekként emlegetett, közel tíz négyzetméteres „luxusbódék” költséges voltát a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári szervezete is sérelmezte. „Kolozsvár városvezetése újabb rekordot döntött a napokban: egy újságok és virágok árusítására alkalmas bódé csupán 55 ezer euróba kerül” – idézte a kormánypárt közleményét a Transilvaniareporter.ro.

A politikai alakulat felvetésére reagálva a városvezetés közleményben pontosított, kifejtve: mivel az újságosstandról lemondtak, egy bódé ellenértéke kevesebbe, mintegy 35 ezer euróba kerül. A városvezetés arra is felhívja a figyelmet, hogy a bódék részét képezik a sétálóövezet kialakítására vonatkozó projektnek, így a beérkezett pályázatok elbírálásakor a teljes munkálat ellenérté­két vették figyelembe, nem a részmunkálatokat. A főtéri munkálatokat még azok megkezdése előtt kritizálták a szakemberek. Guttmann Szabolcs, Nagyszeben volt főépítésze például „félsánta tervnek” nevezte, sérelmezve, hogy bár tíz éve ígéri a gépkocsiforgalom kizárását a Főtérről, most is csupán a tér egyik oldalát szabadította meg a járgányoktól a városvezetés.

(krónika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Did you know you can borrow from $3,000 Hello,How are you today? Did you know you can borrow from $3,000 to $50,000,000? Get the financial (...)

GOOD NEWS WE CAN HELP SOLVE YOUR FINANCIAL PROBLEM We offer all types of loans, sumitihomelend@gmail.com and our offer is from 2000 euros to 50 (...)

MEGBÍZHATÓ HITELAJÁNLAT 1.000 € és 7.000.000 € közötti pénzkölcsönöket kínálunk mindenkinek, aki képes azt törleszteni, évi 3%-os kamattal és 1-30 éves futamidővel, az igényelt összegtől függően. Az alábbi területeken tevékenykedünk: - Pénzügyi kölcsön MEGBÍZHATÓ HITELAJÁNLAT 1.000 € és 7.000.000 € közötti pénzkölcsönöket kínálunk (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek